Keşmir Dayanışma Günü hakkında Seminer - Baskı gören Keşmir halkına değişmez Türk desteği

Ankara’da düzenlenen seminerde katılımcılar baskı gören Keşmir halkına ve demokratik hakları olan self determinasyon hakkına olan desteklerini belirttiler. Seminer Türkiye-Pakistan Kültür Derneği ile Ankara Üniversitesinin işbirliğiyle, Keşmir Dayanışma Gününü anmak için düzenlendi.



Türkiye-Pakistan Kültür Derneği Başkanı ve Milletvekili Sn.Burhan Kayatürk katılımcılara hitaben, “Türkiye her zaman baskı altındaki Keşmir halkına desteğini sürdürecektir” dedi. Başbakan Erdoğan’ın BM Genel Kurulunda yaptığı ve uzun zamandır devam eden bu anlaşmazlığın bölgede barış ve istikrarın sağlanması adına en kısa sürede çözülmesini gerektiğini ifade ettiği konuşmayı hatırlattı. Sn.Kayatürk Türkiye’nin pozitif rol oynamaya devam edeceğini ve Keşmir meselesinin çözümü için yapılacak çalışmalara destek vereceğini söyledi.  
Prof.Dr.Oya Akgönenç konuşmasında “Asya’da kalıcı barışın sağlanması, Keşmir meselesinin Keşmir halkının istekleri doğrultusunda çözümüne bağlıdır” dedi. İşgal altındaki Keşmir’de Hint güvenlik güçlerinin insan haklarını ihlal ettiğini söyledi. Sürekli olarak tecavüzü bir savaş silahı gibi Keşmir halkının yerel özgürlük hareketini dizginlemek için kullandıklarını belirtti.
Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Muhammed Haroon Shaukat’de konuşmasında başta Keşmir meselesi olmak üzere çözümlenmemiş tüm meseleleri çözmek için Pakistan’ın Hindistan’la anlamlı, kalıcı ve sonuca dayalı diyalog sürecine bağlı kalacağını vurguladı. Pakistan halkı ve hükümetinin, self determinasyon hakları da dahil olmak üzere temel haklarını korumak için verdikleri haklı mücadelelerinde Keşmir halkınatereddütsüz olarak siyasi, manevi ve diplomatik desteğinin devam edeceğini yineledi. Türk halkının ve hükümetinin verdiği büyük desteğe teşekkür etti.

No comments:

Post a Comment