Keşmir’le Dayanışma Günü: Pakistan Yönetimi: Keşmirlilerin istekleri doğrultusunda Keşmir sorununun çözümü

Ankara, 4 Şubat 2012: Pakistan halkı ve dünyada özgürlüğe inanan insanlar 5 Şubat gününü “Keşmir’le Dayanışma Günü” olarak kutlamaktadırlar.
Pakistan Cumhurbaşkanı Sn. Asif Ali Zardari mesajında şunları söyledi:
"Pakistan hükümeti ve halkı, Keşmir halkının temel ve vazgeçilemez haklarının gerçekleşmesi için haklı mücadelelerinde değişmez desteğini yineleyerek Keşmir Dayanışma Günü’nü kutluyor. Keşmir meselesinin temelini oluşturan soylu ilkelerin ve değerlerin, dünyadaki tüm adalet ve özgürlük aşığı halklar tarafından onaylanması ve desteklenmesi kaçınılmazdır. Öte yandan Cammu ve Keşmir halkının temel insan haklarına kavuşmasına saygı duymak ve daha iyi duruma gelmelerini sağlamak da önemlidir.
Cammu ve Keşmir halkının barışçıl mücadelesi geçmiş yıllar içinde güç ve keskinlik kazanmıştır. Erkek, kadın ve çocukların oluşturduğu yeni nesil Keşmirliler, temel haklarının tanınması için kahramanca mücadelelerine devam ediyorlar.
Pakistan, Cammu ve Keşmir meselesine barışçıl bir çözüm ararken, Keşmirliler ile dayanışma içinde olmaya ve haklı davalarında siyasi, manevi ve diplomatik destek vermeye devam edecektir. "
 Başbakan Syed Yusuf Raza Gilani mesajında şunları söyledi:
 “Bu günü anmak Hindistan'a karşı bir protestodur ve Keşmir meselesi çözülmeden Güney Asya'da kalıcı bir barışın olamayacağını dünyaya hatırlatmaktır. Keşmir meselesi BM kararlarının ışığında ve Keşmir halkının meşru talepleri doğrultusunda çözülmeli ki Güney Asya bölgesinde kalıcı bir barış ve sosyo-ekonomik kalkınma hayali gerçekleşebilsin.”

No comments:

Post a Comment