Diyanet'ten Pakistan'a ''imam hatip'' teklifi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Pakistan İslam İdeoloji Konseyi Başkanı Muhammed Han Şirani ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
Görüşmede, Pakistan ile Türkiye arasında çok köklü ilişkilerin bulunduğunu belirten Görmez, Pakistan halkındaki Türk sevgisi ve Türk halkındaki Pakistanlı sevgisinin araştırılmaya muhtaç bir konu olduğunu ifade etti.
Pakistan'daki dini, resmi kurumların gerek din eğitimi gerekse din hizmetlerini yeniden revize etmek için gösterdikleri çabaların takdire şayan olduğunu anlatan Görmez, Pakistan'dan ağırladıkları heyetlerin hem Türkiye'deki din eğitimini hem de Diyanet İşleri Başkanlığı modelini araştırma amacında olduğunu söyledi.
Başkan yardımcısı görevindeyken Karaçi'yi ziyaret ettiğini ve büyük medreselerde incelemelerde bulunduğunu anlatan Görmez, ''Bir dostunuz ve kardeşiniz olarak Pakistan'ın İslami eğitimini yeniden gözden geçirmesi gerektiğine inandım'' diye konuştu.
Ziyaret sırasında Pakistan'da yapılabilecek çalışmaları değerlendirileceğini bildiren Görmez, ''Başkanlık olarak hem bir önerimiz hem bir planımız var. Bilhassa Pakistan'da bir imam hatip lisesi inşa etmek istiyoruz. Bunun için altyapımız hazır, sadece Pakistan'da muhatabımızın kim olacağını belirlememiz, hangi şehirde gerçekleştirileceğini planlamamız gerekiyor'' dedi.  AA

No comments:

Post a Comment