Pakistan Bağımsızlık Günü Ankara'da - Independence Day of Pakistan at An...

Pakistan Bağımsızlık Günü Ankara’da kutlandı
ANKARA, 14 Ağustos 2012: Pakistan’ın 66. Bağımsızlık Günü bugün Ankara’daki Pakistan Büyükelçiliği’nde kutlandı. Pakistan Büyükelçisi, Ekselansları Sayın Muhammad Haroon Shaukat, Ankara’daki Pakistan topluluğu ve Büyükelçilik yetkililerin de katılımıyla, Pakistan’ın milli marşı eşliğinde milli bayrağı açtı. Büyükelçi, Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın bağımsızlık günü münasebetiyle hazırladıkları mesajları okudu.
Pakistan Cumhurbaşkanı, Sayın Asif Ali Zardari, mesajında Pakistan’ın kurucularının Pakistan’ı demokrasi, meşrutiyet ve hukukun egemenliğinin hüküm sürdüğü bir devlet olarak hayal ettiklerini ifade etti. Bugün, liderimiz Sayın Muhammad Ali Cinnah’ın demokratik ülkülerine ve prensiplerine kendimizi tekrar adayalım. Bugün, ulu liderlerimizin hayal ettiği gibi demokrasiyi ve insanları güçlendirmeye ve ilerici, hoşgörülü, ılımlı ve modern bir Pakistan için herkesi birlikte çalışmaya davet ediyorum.
Pakistan’ın Başbakanı, Raja Pervez Aşraf’ın mesajı, mevcut hükümetin son dört buçuk yılda birçok tarihi girişimlerde bulunduğunu ve bir uzlaşma politikasını izlediğini vurguladı. Ülkenin dış politikası, parlamentonun esasları ve ulusal çıkarlar doğrultusunda tasarlanmıştır. Pakistan, enerji krizi, terör ve aşırıcılık gibi sosyo-ekonomik gelişmeye yavaşlatan bir çok zorluklarla karşı karşıya gelmektedir. Bütün bu zorluklara rağmen, Pakistan yargısı bağımsız, Parlamentosu faal, medyası enerjik ve sivil toplumu aktif canlı bir devlettir.
Büyükelçi daha sonra Pakistan topluluğu üyelerine Pakistan-Türkiye ilişkilerindeki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Pakistan topluluğu üyelerinin de ülkelerinin elçileri olduklarını söyledi ve kendilerinden iki ülkeyi birbirlerine daha da yakınlaştırmak için aktif rollerine devam etmelerini istedi.
Daha Fazla fotoshttp://goo.gl/V9vXV

Independence Day of Pakistan celebrated at Ankara
ANAKRA, 14 August 2012:  The 66th Independence Day of Pakistan was commemorated at Pakistan Embassy Ankara today. The Ambassador of Pakistan H.E. Mr. Muhammad Haroon Shaukat unfurled the national flag on the tune of national anthem in the presence of Pakistani community and Embassy officials.  He read out the messages of the President and the Prime Minister on the occasion.
The President of Pakistan Mr. Asif Ali Zardari in his message stated that our founding fathers envisioned Pakistan as a country where democracy, constitutionalism and rule of law would reign supreme. Let us on this day rededicate ourselves to the democratic ideals and principles of our Qaid Mr. Muhammad Ali Jinnah. On this day, I wish to call upon everyone to work together for the strengthening of democracy, empowerment of the people and for a progressive, tolerant, moderate and modern Pakistan as envisioned by our great leaders.
The message of the Prime Minister of Pakistan Raja Pervez Ashraf highlighted that the present government has taken various historic initiatives during the last four and half years and pursued a policy of reconciliation. Country’s foreign policy was framed in accord with Parliamentary guidelines and national interest. Pakistan is confronted with various challenges such as energy crisis, terrorism and extremism which have showed down the pace of socio-economic development. Despite all the difficulties, Pakistan is a vibrant polity where judiciary is independent, Parliament is functioning, media is vibrant, and civil society is active.
The Ambassador later on briefed the members of the Pakistani community about recent developments in Pakistan-Turkey relations. He said members of Pakistani community are also the Ambassadors of their country and urged them to continue playing their active role in bringing the two countries further closer.
More photos on our facebook page: http://goo.gl/V9vXV

No comments:

Post a Comment