Bozdağ-Gilani görüşmesi haberi

Bozdağ-Gilani görüşmesi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Türkiye geçmişte yaşanan sayfaları kapatan, milletin iradesiyle her tür değişimin olduğu bir yola girmiştir'' dedi.

Bozdağ, eski Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ve beraberindeki heyetle, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda bir araya geldi.Bekir Bozdağ, basına kapalı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, yarın AK Parti'nin 4. Olağan Kongresi'nin yapılacağını, Pakistanheyetinin de kongreye katılmak üzere Türkiye'ye geldiğini söyledi.
Bozdağ-Gilani görüşmesiGilani'yle Türkiye-Pakistan arasındaki ilişkileri görüşme fırsatı bulduklarını dile getiren Bozdağ,''Türkiye ile Pakistan arasındaki kadim dostluğa ve kardeşliğe vurgu yaptık. İki ülke arasında bundan sonraki süreçlerde siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel, her alanda işbirliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinin yararına vurgu yaptık'' diye konuştu.
Bozdağ, Türkiye ile Pakistan arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı yapıldığı dönemde Pakistan Başbakanı olan Gilani'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik anlamda daha ileriye götürülmesi konusundaki anlaşmalara imza attığını bildirdi.
Bu ilişkilerin bundan sonraki süreçte de devam etmesini dileyen Bozdağ, şunları kaydetti:
''Demokrasi olarak baktığınızda, geçmişte zikzaklar ve birtakım ara dönemler hem Türkiye hem Pakistan'da oldu. Bu yönüyle de benzerlikleri olan iki ülkeyiz. Türkiye bugün itibarıyla geçmişte yaşanan sayfaları kapatan, milletin iradesiyle her tür değişimin olduğu bir yola girmiştir. Pakistan'da da bu noktada geçmişten beri büyük mücadeleler verilmiştir. Bundan sonraki süreçte Pakistan'da da milletin dediği olacaktır, bundan yana hiçbir şüphemiz yoktur. Zira dünyanın her yerinde, her zaman son sözü millet söylemiştir. Bunu duymayanlara da vatandaş sandıkta veya başka yollarla sesini duyurmayı başarmıştır.''

-''Pakistan da cumhuriyet için büyük çaba harcadı''-

Gilani ise Türkiye-Pakistan ilişkilerinin daha da canlandırılması ve güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.ABD'de İslamiyet'e karşı yapılan filmi kınama konusunda da iki ülkenin beraber hareket etmesini isteyen Gilani, İslam'ın barışçı bir din olduğunu ve buna uygun davranılması gerektiğini ifade etti.
Türkiye'de cumhuriyet rejiminin olduğunu belirten Gilani, şöyle devam etti:
''Pakistan da cumhuriyet için büyük bir çaba harcadı. Yüz binlerce insan şehit oldu.Pakistan'ın eski başbakanlarından Zülfikar Ali Butto da cumhuriyet yolunda idam oldu. Aynı zamanda Benazir Butto da cumhuriyet çabaları için kendini feda etti, o da şehit oldu. Ancak cumhuriyetle her şey değişebilir, halkın oyuyla her şey değişebilir, başka kimse zorla bir şey yapamaz.''
Yusuf Rıza Gilani, iki ülke halkı arasındaki ilişkileri çok daha ileriye götüreceklerini de sözlerine ekledi.Bozdağ, daha sonra Pakistan heyeti için yemek verdi.
Courtesy: http://www.haberdar.com/bozdag-gilani-gorusmesi-3620918-haberi#.UGchl1rwkJ5.blogger

No comments:

Post a Comment