Keşmir yüreğimizin kanayan yarası

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Keşmir Parlamento Komitesi Başkanı Mevlana Fazıl-Ur Rahman ve Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği İkinci Katibi Saad Ahmed ile beraberindeki heyeti kabul etti.
Kabülde konuşan Kamalak, Keşmir'in İslam dünyası açısından önemine değinerek, "Keşmir bizim canımız, ciğerimiz. Yüreğimizin kanayan yarası" dedi.  İslam coğrafyalarındaki kan ve gözyaşlarının ancak ve ancak ülkelerin birlikte hareket etmeleri ile son bulacağının altını çizen Kamalak, "Bu acılar ancak İslam Birliği'nin kurulması ile son bulacak. Hocamız 1997 yılında D-8'leri kurdu. D-8'ler İslam Birliği'nin temelini oluşturacak. Onun için bütün Müslüman ülkeler D-8'i canlandırmalıdır" dedi.
Kamalak, Müslüman ülkelerin birbirleri ile düşman değil kardeş olması gerektiğinin de önemine işaret ederek, "Müslüman ülkeler birbirlerinin düşmanı değil kardeşi olmalı. İslam ülkeleri bağımsız ancak bir dizenin taneleri gibi olmalı. Bunun için bir araya gelerek hareket etmeliyiz" açıklamasında bulundu.  Keşmir Parlamento Komitesi Başkanı Mevlana Fazıl-Ur Rahman ise Kamalak'ın sözlerine katıldığını belirterek, bu konuda çalışmaların daha da yoğunlaşması gerektiğini söyledi. Rahman ayrıca Milli Görüş'ün Merhum Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile ilgili anılarını da hatırlatarak, "Dualarımız sizinle" dedi.
03 EKİM 2012 ÇAR


Translation
Kashmir is a bleeding wound in our hearts

The Chairman of Saadet Party, Prof. Dr. Mustafa Kamalak received Maulana Fazlur Rahman, Head of the Parliamentary Committee on Kashmir and Saad Ahmed, Second Secretary of the Ankara Embassy of Pakistan, along with the accompanying delegation.
During the meeting, Kamalak mentioned the importance of Kashmir for the Islamic World
and said, “Kashmir is very dear to us. It is our heart’s bleeding wound”. Emphasizing that
the tears and blood in the Islam geography can only end with the nations acting together,
Kamalak added, “This pain will end only with the establishment of the Islamic Union. Our leader established the D-8 in 1997. The D-8 will constitute the foundation of the Islamic Union. This is why all the Muslim countries must revive the D-8.”

Kamalak pointed out that the Muslim countries must see each other as brothers and not
enemies and said, “The Muslim countries must be bothers to each other and not enemies.
Thw Muslim countries must be independent but at the same they should form the beads on
a single string. For this we should come together and act in unity”. Head of the Parliamentary Committee on Kashmir, Maulana Fazlur Rahman said that he agreed with the statements of Kamalak and work on this issue must be further more intensified. Rahman also recalled his memories regarding the Deceased Leader of the National Vision, Prof. Dr. Necmettin Erbakan and said “Our prayers are with you”.

No comments:

Post a Comment