Pakistan Büyükelçisi Shaukat Eskişehir'de


Pakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat ve beraberindeki heyet, Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği'ni (EGSİAD) ziyaret etti.

Haber: Pakistan B%C3%BCy%C3%BCkel%C3%A7isi Shaukat Eski%C5%9Fehir'de
Pakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat ve beraberindeki heyet, EskişehirGirişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği'ni (EGSİAD) ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Büyükelçi Muhammad Haroon Shaukat, Pakistan'la Türkiye'nin kardeş ülke olduğunu belirterek, "Biz aslında iki ülke tek milletiz" dedi.
Pakistan'ın ekonomik anlamda sıkıntıları olduğunu anlatan Shaukat, şöyle konuştu: "Pakistan büyük bir ülke. Aşağı yukarı 190 milyon nüfusumuz var. Ekonomik anlamda biraz sıkıntı çekiyoruz. Türk firmaların ülkemizde yatırım yapmalarını isteriz. Ticaret yönünden çok büyük fırsatlar var. 2000 yılında ticaret hacmimiz 1 milyar dolardı, ülke için çok az. İleri zamanlarda katlanarak artacağına inanıyorum. Türkiye ile ticaretimizi geliştirmek istiyoruz. Özellikle Eskişehir'in ticaret konusunda bizimle çok uyumlu olacağını düşünüyorum."
İKİ ÜLKE ARASINDA TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ
Büyükelçi Shaukat, iki ülke arasında ticaretin geliştirilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.
Eskişehir'e ilk defa geldiğini ve çok etkilendiğini anlatan Shaukat, şunları söyledi: "Bana göre, Pakistan'da inşaat, ulaştırma, tarım ve birçok sektörde büyük fırsat var. Bilgisayar yazılımı ve programlama konusunda ilerideyiz. Pakistan büyük, ihtiyaçlarımız da büyük. Eskişehir'e ilk defa geldim ve çok etkilendim. Birçok işi birlikte yapabiliriz. Eskişehir'de iyi üniversiteler var ve çok sosyal bir kent. Pakistan'dan birçok kişi geliyorTürkiye ile ticaret yapmak için. Genelde İstanbul'a uğrayıp oradan geri dönüyorlar. İstanbul'dan sonraEskişehir'i önereceğiz. EGSİAD'a üye firmaların sektördeki yeri çok geniş. Et ürünlerinde büyük fırsat var.Pakistan'da genel olarak keçi eti tüketilmekte, Pakistan et ve süt üretiminde 4. ülke. Teknik alt yapı ve nitelikli elemanlarımız bulunmakta."
EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Ercan, Büyükelçi Shaukat ve beraberindeki heyete, EGSİAD'ın kurumsal yapısı ve gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi.
Ziyaret sonunda EGSİAD Başkanı Ercan, Pakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat'e ziyaretin anısına plaket verdi. - ESKİŞEHİR
İhlas Haber Ajansı  [4434702] Haber Tarihi: 17 Mart 2013 Pazar Saat 14:33
Courtesy http://www.haberler.com/pakistan-buyukelcisi-shaukat-eskisehir-de-4434702-haberi/

No comments:

Post a Comment