3. Chughtai (Çugtai) Sanat Ödülleri Töreni Ankara'da gerçekleşti


3. Chughtai (Çugtai) Sanat Ödülleri Töreni Ankara'da gerçekleşti
Pakistan-Türkiye ilişkileri her alanda gelişmeye devam edecek - Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı

ANKARA, 13 Mayıs 2013: Pakistan ve Türkiye arasındaki karşılıklı anlayışı tanıtmak amacıyla Ankara’daki Pakistan Büyükelçiliği ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Chughtai Sanat Ödülleri" başlıklı bir yarışma düzenlemiştir. Tanınmış Pakistanlı sanatçı Abdul Rahman Chughtai'nin ismini taşıyan yarışma bu sene 3.üncü yılını dolduruyor. Yarışma ayrica Türkiye'de bu sene kutlanmaya baslanmış olan "Pakistan Kültür Yılı" etkinlikleri arasında bulunuyor. 
Ankara ilinden yarışmaya katılan lise öğrencileri "Pakistan Sanat ve El Sanatları" konulu resimler hazırladılar. Temaya uygun toplam 26 resim bağımsız bir jüri tarafından değerlendirildi ve sonuçta 9 resim ödüle layık bulundu. Çankaya Bahçelievler Anadolu Lisesi'den katılan Sayın Büşra Aslantaş 1.cilik ödülünü kazanırken, Yenimahalle Faruk Nafiz Çamlıbel Lisesi'den Sayın Büşra Yurtdaş 2.cilik, Çankaya Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nden Eda Korkmaz ise 3.cülük ödüllerinin sahibi oldular.
Ankara'da gerçekeşen sergi açılısı ve Ödül Seremonisi'nde konusan Dışisleri Bakan Yardimcisi Sayın Naci Koru, Pakistan ve Türkiye arasında tarihi devletlerin geçmisine dayanan mükemmel bir dostluk olduğunu söyledi. Birçok farklı alana yayılan ikili ilişkilerin geliştirilmesi adına çeşitli olanakların da var olduğunu söyledi. Sayın Naci Koru "Türkiye'de kutlanmakta olan Pakistan Kültür Yılı çerçevesinde Pakistan Büyükelciliği'nin düzenleyeceği diğer etkinleri de merak ediyorum" dedi.
 Büyükelçi Sayın Haroon Shaukat yarışmaya katılan öğrencilerin ve düzenlenmesinde emeği gecen ögretmenlerin heyecanını paylaştı. Sayın Büyükelçi "Halklarımız arasındakı kardeşlik birliği ve kültürel aktiviteler devletler arası iliskileri de güçlendirmektedir" dedi. Kendisi Türkiye-Pakistan ilişkilerinin politik, ekonomik ve kültürel anlamda gelecekte de güçlenerek devam etmesi yönündeki dileğini yineledi.
 Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmail Hakkı Özen ise Ankaralı bütün öğrencilerin Pakistan'a karşı sevgi beslediğini ve bu sevginin yaptıkları resimlere yansıdığını söyledi. Bu yarışmanın devamlı olmasını dilediğini de sözlerine ekledi.
 Törene katılımcı öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve Pakistanlı topluluk katıldı. Sergi 13-17 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ankara Milli Kütüphane Sergi Salonu'nda (Bahçelievler Son Durak) halka açık olacaktır.
 Resimler icin http://goo.gl/pxsvF

No comments:

Post a Comment