IDEF 2013 İstanbul’da Pakistan Standı Öne Çıkıyor

Turkish Defence Minister visiting Pakistan Pavilion during IDEF Istanbul

İSTANBUL, 10 Mayıs 2013: 7- 10 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşmekte olan 11.ci Uluslararası Savunma Sanayi Sanayii Fuarı (IDEF) çok sayıda ziyaretçinin ve potansiyel alıcının dikkatini çekmeye devam ediyor. Pakistan’a ait standlar ise fuar genelinde en çok ve sıklıkla ziyaret edilenlerin başında geliyor.

Fuara Pakistan’dan katılan dokuz adet savunma sanayii üretici firmaları arasında şu isimler bulunuyor: Pakistan Düzen Fabrikaları (POF), Ulusal Mühendislik ve Bilimsel Araştırmalar Komisyonu (NESCOM), Ağır Sanayii Taxila (HIT), Savunma İhracatı ve Promosyonu Organizasyonu (DEPO), Pakistan Havacılık Kompleksi (PAC), Askeri Araç Geliştirme ve Araştırma Kurumu (MVRDE), Ulusal Radyo ve Televizyon Kurumu (NTRC), Global Sanayii ve Savunma Çözümleri Kurumu (GIDS), v.s.
Katılımcı heyete Pakistan Savunma Üretimi Genel Sekreteri General Shahid Iqbal başkanlık ediyor. Heyette bulunan üyeler arasında NESCOM Başkanı Sayın Muhammad Irfan Burney, POF Başkanı General Muhammad Ahsan Mahmood, HIT Başkanı General Syed Wajid Hussain, PAC Air Başkanı Mareşal Sohail Gul Khan, Türkiye’nin Pakistan Büyükelçisi Sayın Muhammad Haroon Shaukat, MVRDE Murahhas Üyesi General Rehan Abdul Baqi ve bazı diğer üst düzey yetkililer yer alıyor.
Pakistanlı katılımcılar başta Türk meslekdaşları olmak üzere Orta Doğu, Afrika ve Avrupa’dan katılan diğer heyetlerle de görüşmelerde bulunuyorlar. 
GIDS Pakistan at IDEF 2013 Istanbul
Pakistan’ın bu fuara katılımı yakın tarihte Karaçi’de başarıyla gerçekleştirilen “Uluslararası Savunma Fuarı ve Semineri” ya da kısa adıyla IDEAS 2012’den hemen sonra gerçekleşmiştir. Pakistan’ın potansiyel alıcılara sunduğu ve son teknolojiyle üretilmiş hava ve kara araçları, ülkenin birçok alanda kendi kendine yeterli olabildiğinin bir ispatıdır. Ülkede bulunan savunma sanayii yalnızca Askeri Kuvvetlerin ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda üretilen araç ve gereçlerin diğer dost ülkelere ihracatına da olanak tanımaktadır. Bu niteliklere sahip bir ihracat modeli ise hem ülke ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmakta hem de savunma alanında yapılan harcamalar ve milli gelişim arasında ki dengeyi korumaya yardımcı olmaktadır.
IDEF fuarı Türkiye Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Geliştirme Vakfı gözetiminde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşmektedir. Toplam 800 Türk ve yabancı firmanın ve 49 farklı ülkeden gelen şirket yöneticilerinin yanısıra çeşitli bakanlar ve ülkelerin askeri komutanları da fuara katılım gösteriyorlar.
Daha fazla fotoğraf için linki http://goo.gl/fWhWJ ziyaret edin

No comments:

Post a Comment