Pakistan Bağımsızlık Günü Ankara’da Kutlandı

ANKARA, 14 Ağustos 2013: 67.inci Pakistan Bağımsızlık Günü Ankara’da bulunan Pakistan Büyükelçiliği’nde kutlandı. Pakistan halkı ve Büyükelçilik mensuplarının hazır bulunduğu seremonide, Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Sayın Muhammad Haroon Shaukat Pakistan milli marşı eşliğinde ülke bayrağını göndere çekti. Büyükelçi daha sonra Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan gelen mesajları konuklara iletti.

Pakistan Cumhurbaşkanı Sayın Asıf Ali Zardari bu seneki kutlamaların ayrı bir önem taşıdığını çünkü bu sene Pakistan’ın bir hükümetten diğerine demokratik ve barışçıl bir süreç sonunda geçtiğini ifade etti. Mesajında, büyük önderlerinin dilediği gibi Pakistan halkını ilerleyen dönemlerde de güçlü, kararlı ve istikrarlı davranmaya teşvik ederken, bu barışçıl ortamın Pakistan demokrasisin gelişmesi için gerekli olduğunu söyledi.

Pakistan Başbakanı Sayın Muhammed Navaz Sharif mesajında Pakistan için yeni ve olumlu bir dönemin başladığına dikkat çekerek, yeni hükümetin bu konuda azimle çalışacağını ifade etti. Pakistan’ın kurucu partisi olan Pakistan Müslüman Birliği’nin ülkede istikrarın sağlanması ve güvenliğin oluşturulabilmesi için öncelikle demokratik sürecin ilerlemesine ve insan haklarına saygı gösterilmesine inandığını belirtildi. Hükümetin açlık, işsizlik ve enflasyon olmak üzere birçok sorunu ortadan kaldırmak için kararlı olduğunu ifade eden Başbakan, ülkede huzurun sağlanmasının başlıca görevleri olduğunu söyledi. Başbakan’ın mesajında ülkede yaşanan terör ve radikalizm gibi güvenliği tehdit eden unsurların tamamen ortadan kaldırılması için çalışmaların sürdürüldüğü yinelendi ve bu konuda Pakistan halkının tam destek verdiği eklendi. 


Büyükelçi Haroon Shaukat daha sonra Pakistan halkını Türkiye-Pakistan arasında gelişmekte olan ikili ilişkilerin son durumu hakkında bilgilendirdi. Yeni hükümetin iki ülke arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmek adına başarılı çalışmalar yapacağına inandığını belirtti. İki ülkenin menfaatleri adına gelişmekte olan ilişkilere örnek olarak Lahor’daki Metrobüs ve Katı Atık Tesisi projelerini, Sindh eyaletindeki rüzgar enerjisi santralini ve deprem, doğal afet sonucu zarar gören bölgelerde yapılan birçok iyileştirme ve rehabilitasyon çalışmalarını gösterdi. Büyükelçi, ilerleyen dönemlerde de böyle önemli projelerin devam etmesini dilediğini söyleyerek, her iki ülke yatırımcılarının teşvik edilmesi gerektiğini ekledi. 
Resimlerin devamı için Facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz http://goo.gl/g1WsmN

No comments:

Post a Comment