Keşmir kurtulursa Filistin de kurtulur 06 Şubat 2014 Perşembe, Milli Gazete

Düşmanın silahları onları korkutmasın, onların düşmanlarından daha büyük silahı iman dolu yürekleridir. Mazlum İslam coğrafyasının gözü Keşmirde

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi Lideri Münevver Hasan, “NATO Afganistan’dan çekiliyor. Tek bir Ladin için Afganistan’a binlerce asker getirdiler ve acımasızca saldırdılar. Sonuçta ise Afganistan, Amerika’nın mezarlığına döndü” dedi. Pakistan’ın başkenti İslamabad’da 5 Şubat Keşmir Dayanışma Günü dolayısıyla birçok gösteri yapıldı. Basın kulübü önünde toplanan Müslüman Enstitüsü’nden bir grup, Hindistan’ın Cammu Keşmir bölgesinden askerlerini çekmesini talep eden bir basın açıklaması yaptı. “Keşmir’e özgürlük”, “Keşmir’de insan hakları ihlallerine son” yazılı pankartlar taşıyan grup, Hindistan karşıtı sloganlar attı.

Cemaat-i İslami Partisi tarafından parlamento binası karşısındaki D meydanında  Pakistanlı kalabalık bir grup, Keşmir için bir araya geldi. Parti lideri Münevver Hasan, meydanda toplanan kalabalığa yaptığı konuşmada, Keşmir halkından yeterli uluslararası arenada siyasal desteği sağlamakta yetersiz kalmaktan dolayı özür dilediklerini ancak sonuna kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

“Niye geldiniz, niye terk ediyorsunuz?”
Hasan, bölgede Afganistan’ın da Keşmir halkının çektiği acılara benzer sıkıntılar içerisinde olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “NATO Afganistan’dan çıkacak. Oradakilerin sorması lazım, ‘Niye geldiniz, niye terk ediyorsunuz, ne elde ettiniz?’. Bunların tek gayesi vardı. Usame Bin Laden’i ele geçirmek. Sonunda da buldular ve acımasız bir şekilde öldürdüler. Kendilerince çok şey elde ettiler. Tek bir Ladin için Afganistan’a binlerce asker getirdiler ve acımasızca saldırdılar. Sonuçta ise Afganistan Amerika’nın mezarlığına döndü. Keşmir halkı da daha fazla mazlum kalmayacaktır. Onlar da düşmanlarını mağlup edecekler. Keşmir halkı düşmanlarından korkmasın. Düşmanın silahları onları korkutmasın, onların düşmanlarından daha büyük silahı iman dolu yürekleridir.”

Mücahitler dünyanın iki süper gücünü mağlup ettiler
Pakistan Savunma Konseyi üyeleri de basın kulübü önünde düzenlenen mitingde Keşmir halkının yanlarında oldukları mesajını verdi. Konseyin lideri olan din adamı ve politikacı Sami-ul Hak, canları ve malları ile sonuna kadar Keşmir halkının yanlarında olduklarını belirterek, “Keşmir’i kurtarsak, özgürleştirsek bu dünyanın diğer bölgelerindeki mazlum Müslümanlara özellikle Filistin’dekilere ilham kaynağı olacak, moral verecek” ifadesini kullandı. Hükümet ve Pakistan Talibanı arasındaki müzakere süreci kapsamında Pakistan Talibanı heyetinde olan Hak, sözü daha sonra Afganistan ve Pakistan’daki barış görüşmelerine getirdi. Hak, “Bizim yetkimiz var, seçeneğimiz var, hükümet heyetinin seçeneği yok. Hükümet NATO yolunu kapatamıyor, dış politikasını değiştiremiyor. Oysa ki mücahitler dünyanın iki süper gücünü mağlup ettiler. ABD’de de şu anda Afganistan’dan kaçıyor. Dayanamadı, terk ediyor” dedi. Pakistan’da 1990 yılında Cemaat-i İslami’nin eski merhum lideri Gazi Hüseyin Ahmed tarafından 5 Şubat gününün Keşmir ile Dayanışma Günü olarak anılması önerilmişti. Her yıl yapılan gösteriler ve anma toplantılarının ardından daha sonra 5 Şubat günü resmi tatil ilan edildi.
Courtesy: Milli Gazete

No comments:

Post a Comment