Navaz Şerif Türk İş Adamlarıyla Görüştü

Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif üst düzey Türk iş adamları ve yatırımcıları ile görüştü.
Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif İstanbul'da ileri gelen Türk iş gruplarının başkanları / CEO'larıyla toplantı yaptı.
Pakistan Büyükelçiliği Basın Ataşesi Abdul Akbar  tarafından yapılan açıklamaya göre, Pakistan Başbakanı Şerif, Pakistan ekonomisi hakkında Türk işadamlarını bilgilendirdi yatırım yapmaya davet etti.
Yatırım yapmak isteyen iş adamlarına tam destek ve maksimum kolaylaştırma güvencesi veren Şerif, Türk işadamları  ve yatırımcılarını Pakistan'a yatırım ve proje geliştirme ortağı olmaya çağırdı.
Başbakan Muhammed Navaz Şerif, "Pakistan Hükümeti olarak, % 6 ve üstünde enerji, altyapı, düşük maliyetli konut, belediye hizmetleri, tarıma dayalı sanayi, bilgi teknolojisi, tekstil gibi alanlarda yatırım planlıyor," dedi.
Koç Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Nurol Grubu Başkan Yardımcısı Oğuz Çarmıklı,  GAMA Holding Başkan Yardımcısı  ve CEO'su Hakan Ozman, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nehat Özdemir, IC Holding Başkanı İbrahim Cecin, STFA Başkanı Alp Yalçın Taşkent, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, ATA Holding Başkanı Korhan Kurdoglu, Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Turgay Ciner, Başbakan Muhammed Navaz Şerif ile görüşen Türk firmaları yetkilileri arasında yer aldı.
Başbakan Navaz Şerif Pakistan'da yatırımı kolaylaştıracağını ve Pakistanlı iş adamlarını özel sektör ile ortaklık için teşvik edeceğini açıkladı.
Şerif, "Türk şirketlerinin elektrik santralleri kurması için her türlü destek verilecektir. Limak grubu ile rüzgar enerjisi yatırımı için ön koşulları tamamladık" dedi.
Koç grubu'nun, elektrikli ev aletleri imalatı, süt geliştirme ve otobüs üretiminde yatırım yapmaya, Nurol Grup'un Dasu Hidroelektrik Projesi, Lahor-Karaçi Otoyolu ve coalbased hidroelektrik projelerine   ilgi gösterdiği belirtildi.
Pakistan Başbakanı Şerif, bu projelerin teknik incelemelerinin sonuçlandırılmasını beklediklerini ve yatırımların korunacağını söyledi.
Courtesy: Turkiye Haber Ajansihttp://www.turkiyehaberajansi.com/haberdetay/77196/Navaz-Serif-Turk-Is-Adamlariyla-Gorustu


No comments:

Post a Comment