Türkler Keşmir’in mazlum halkına kararlı desteklerini yinelediler

ANKARA, 6 Şubat 2014: Seminerin katılımcıları, Keşmir’in mazlum halkına ve bu halkın demokratik hakkı olan özerkliklerine tam destek verdiklerini ifade ettiler . Keşmir Dayanışma Günü münasebetiyle düzenlenen seminar, Türk-Pakistan Kültür Derneği ve Ankara Üniversitesi’nin işbirliğiyle Çarşamba akşamı düzenlendi.

Tanınmış akademisyen, yazar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi eski milletvekili Prof. Dr. Oya Akgönenç,
Ankara’da Salı akşamı düzenlenen Keşmir Dayanışma Günü Seminer’inde konuşma yaparken
Tanınmış akademisyen, yazar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi eski milletvekili Prof. Dr. Oya Akgönenç, Keşmir sorununu detaylı bir şekilde anlattı. Bölgesel barışın, Keşmir sorununu Keşmir halkının isteği doğrultusunda çözümlemesine bağlı olduğunu söyledi. Hindistan’dan işgal altındaki Keşmir’de insan haklarını ihlallerini durdurmasını istedi. Prof. Oya, Türk halkının Keşmir sorununa en kısa zamanda çözüme kavuşması konusunda desteklerini yineledi.

Türkiye-Pakistan Kültür Derneği Genel Sekreteri Sayın Mustafa Karakaya, Keşmir sorununun çözüme ulaşmasında diyaloğun gerekliliğini vurguladı. Türkiye’nin Keşmir sorununu çözüme kavuşturmayı hedefleyen tüm çabaları desteklemeye ve pozitif bir rol oynamaya devam edeceğini söyledi. 

Türk bir üniversitede okuyan Keşmirli oğrenci Sayın İshfaq Bashir, Keşmir’de günlük yaşamın zorluklarından kısaca bahsetti. Hindistan’ın iki yüzü olduğunu söyleyen Bashir, bir yüzünde dış dünyaya demokratik bir ülke olduğunu iddia ediyor ve diğer yüzünde Keşmir halkını en kötü insan hakları ihlallerine maruz bırakıyor.


Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Sayın Muhammad Haroon Shaukat, Pakistan’ın Hindistan ile mevcut tüm sorunlarını, ve en önemlisi esas olan Keşmir sorununu, çözmek için anlamlı, sürdürülebilir ve sonuç odaklı diyaloğa her zaman bağlı kaldığını belirtti. Keşmir halkının kendi kaderini tayin etme hakkı dahil temel haklarını korumayı amaçlayan adil mücadelesine Pakistan hükümeti ve insanlarının tereddütsüz siyasi, manevi ve diplomatik desteğini yineledi. Bu konuda verdikleri tarihi destek için Türk hükümeti ve insanlarına takdirlerini ifade etti.    
Daha fazla resim bilgisi için http://goo.gl/do0bFF

No comments:

Post a Comment