Pakistan Milli Günü Türkiye’de Kutlandı

ANKARA- 23 Mart 2014: Ankara’daki Pakistan Büyükelçiliği “Pakistan Milli Gününü” bir törenle bugün kutladı. Pakistan camiasının, Türk Üniversiteleri’nde okuyan Pakistanlı öğrencilerin ve Büyükelçilik yetkililerin katıldığı törende, Türkiye’deki Pakistan Büyükelçisi Sayın Muhammad Haroon Shaukat, Pakistan bayrağını Pakistan Milli Marşı eşliğinde açtı. Büyükelçi Pakistan Cumhurbaşkanı’nın ve Başbakanı’nın mesajlarını okudu.

Mesajında, Pakistan Cumhurbaşkanı Sayın Mamnoon Hussain Pakistan Milli Gününün, Hint alt kıtasında yaşayan Müslümanlara kendi idealleri ve yaratıcılıkları doğrultusunda manevi, kültürel, ekonomik, sosyal ve siyasi hayatlarını geliştirebilecekleri bir yer sağlamak amacıyla, atalarının verdikleri benzersiz demokratik mücadeleyi hatırlattığını söyledi. Pakistan milletini, Pakistan devletinin kurulmasını sağlayan demokrasi, anayasacılık ve hukukun üstünlüğü bayraklarını her zaman yüksekte tutmalarına teşvik etti.

Pakistan Başbakanı Sayın Muhammad Navaz Şerif “23 Mart”ın, Hint alt kıtasının Müslümanlarının Tüm Hindistan Müslüman Birliği’nin 27. Yıllık toplantısında tarihi Lahor Kararı’nı kabul ettiği gün olarak Pakistan tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Bu Karar Müslümanlara açık bir hedef vermiş ve ortak bir amaç için birleşmelerine yol açmıştır. Atalarımız bizim geleceğimizi korumak için kendilerini feda etmişlerdi. Bugün, atalarımızı anıyor ve bize bir kimlik vermek için yaptıkları olağanüstü fedakarlıklar için minnetarlığımızı sunuyoruz. Başbakan, ülkenin kurucu babalarının yaptıkları fedakarlıkların Büyük Önder Muhammad Ali Cinnah’ın vizyonunun amaçlarını gerçekleştirmek için her türlü çabayı sarfetmeyi talep ettiğini söyledi.

Başbakan Pakistan’ın tarihte kritik bir dönemden geçtiğini ancak tek millet ruhuyla bu dirençli insanlar bu üzücü zorluklara meydan okumuştur. Başbakan kendi hükümetinin Pakistan’ın kültür mirasını ve ulusal kimliğini korumaya kendini adadığını ve ekonomik ve sosyal canlandırmayı gerçekleştirmek için azimli bir şekilde çabaladıklarını ekledi.

Yaptığı kısa konuşmasında, Büyükelçi Haroon Shaukat, Başbakan Navaz Şerif’in Türkiye ile olan ilişkileri her alanda daha da ilerletmek için çok istekli olduğunu söyledi. Türk girişimcilerin Pakistan’daki enerji, altyapı geliştirilmesi, belediye hizmetleri ve tarıma dayalı endüstrisindeki büyük ölçekli projelere büyük ilgi gösterdiklerini söyledi. Büyükelçi, Pakistan camiası üyelerinin ve öğrencilerin de ülkelerinin temsilcilerini olduklarını ve onlardan Türkiye ve Pakistanı daha da yakınlaştırmak için oynadıkları aktif role devam etmelerini istedi.


Büyükelçi, 24 Mart’ta Türk liderlerinin, milletvekillerinin, sivil toplumun, basının ve Pakistan camiası üyelerinin davetli olduğu bir Pakistan Günü resepsiyonuna ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda, Pakistan’ın önemli bir otel zincirinden gelen aşçıların yaptığı yemeklerle bir haftalık Pakistan Yemek Festivali başlayacaktır.

Daha fazla resim bilgisi için http://goo.gl/YpH5fl

No comments:

Post a Comment