Selçuk Üniversitesi Pakistan’da Türk Rüzgarı Estirdi

Selçuk Üniversitesi Global Education Fairs tarafından Pakistan’ın Karachi, Lahore ve İslamabad şehirlerinde düzenlenen “GEFC Turkey Study Fair-2014” etkinliğine katıldı.

Ayrıca Pakistan’daki etkin üniversitelerle işbirliği protokolleri de imzalayan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Veteriner ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi’nin bahar şenliklerine de katıldı. İstiklal Marşımızın da okunduğu etkinlikte Rektör Gökbel, şenliklerin açılış kurdelesini kesip, Türkiye-Pakistan dostluğunun önemini içeren bir konuşma yaptı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÜST DÜZEYDE KATILDI
8-14 Mart 2014 tarihleri arasında 3 ayrı şehirde düzenlenen etkinliğe Selçuk Üniversitesi’ni temsilen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş katıldı. Rektör Prof. Dr. Gökbel ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güleş, etkinlik kapsamında Selçuk Üniversitesi adına oluşturulan stantta Türkiye’deki yükseköğretimin önemine ilişkin katılımcılara bilgi verdi. Türkiye’den birçok üniversitenin katıldığı etkinlikte Selçuk Üniversitesi standına yoğun ilgi gösterildiği gözlendi.

Selçuk Üniversitesi, Lahore’de Veteriner ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi ile Yükseköğretim alanında öğrenci, öğretim üyesi değişimi, ortak lisans ve lisansüstü eğitim programları açma, ortak araştırma ve proje yapma konularında işbirliği sağlayacak olan Genel İşbirliği Protokolü imzaladı. Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile Veteriner ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talat Naseer Pasha tarafından imzalanan işbirliği protokolünün ardından taraflar arasında günün anlam ve önemine ilişkin hediyeler verildi.

ŞENLİKLERİN AÇILIŞ KURDELESİNİ REKTÖR GÖKBEL KESTİ
Veteriner ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi’nin Bahar Şenliklerine denk gelen imza töreninde şenliklerinin açılış kurdelesini Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel kesti. Ardından Pakistan milli marşı ve İstiklal Marşımız okundu. Prof. Dr. Gökbel’ in Türkiye ve Pakistan arasındaki dostluğun ve işbirliğinin önemini vurgulayan bir konuşma yaptığı bahar şenliklerinde Türkiye-Pakistan dostluğuna ilişkin çeşitli aktiviteler de sergilendi.

İŞBİRLİĞİ ADINA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI
Pakistan’ın en köklü ve en büyük üniversitesi konumunda bulunan Pencap Üniversitesi ile de Genel İşbirliği Protokolü imzalayan Selçuk Üniversitesi, Yükseköğretim alanında öğrenci, öğretim üyesi değişimi, ortak lisans ve lisansüstü eğitim programları açma, ortak araştırma ve proje yapma konularında Pencap Üniversitesi ile işbirliği adına önemli adımlar attı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile Pencap Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mujahid Kamran tarafından imzalanan işbirliği protokolünde, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş ile Pencap Üniversitesi’nin tüm rektör yardımcıları, dekanları ve enstitü müdürleri de hazır bulundu. 


Courtesy: Hakimiyet
Kaynak: http://www.hakimiyet.com/konya/selcuk-universitesi-pakistanda-turk-ruzgari-estirdi-h373559.html#ixzz2vkRIDKh3

No comments:

Post a Comment