PAKİSTAN DENİZ KUVVETLERİ GEMİSİ RAHNAWARD TÜRKİYE’Yİ ZİYARET EDİYOR

ANKARA, 25 Nisan 2014: Pakistan Deniz Kuvvetleri gemisi RAHNAWARD, Pakistan Deniz Kuvvetlerinin eğitim gemisidir (Uzun Gemi olarak da adlandırılmaktadır). Halen bir dostluk ziyareti gerçekleştiren  gemi, 22-25 Nisan 2014 tarihlerinde, Türkiye’de Çanakkale Limanı’nı ziyaret etmektedir.

Gemi, Uluslararası Karadeniz Yelkenli Gemi Yarışı’na katılacaktır. Yarış, 03 Mayıs 2014 tarihinde Bulgaristan, Varna’dan başlayıp, 09 Mayıs 2014 tarihinde Rusya, Novoriski’de sona erecektir. Yarış, Sail Training International (STI) tarafından organize edilmektedir. Yarışa çeşitli kategorilerde 23 gemi katılacaktır.

Pakistan Deniz Kuvvetleri gemisi RAHNAWARD, Pakistan’ın 23 Eylül 2010 yılında yapılan ilk Uzun Gemisidir. Uzunluğu 59.35 metre, tonajı 498 tondur. Seyir hızı  7-8 deniz mili, yelkenleri fora olarak 13 deniz milidir. Gemiye Pakistan Deniz Kuvvetlerinden Albay Azfar Humayun kumanda etmektedir, mürettebat 63 subay ve denizciden oluşmaktadır. Gemide Pakistan Deniz Kuvvetleri öğrencileri yanısıra,  Suudi Arabistan ve Türk Deniz Kuvvetlerinden öğrencileri de  bulunmaktadır. Gemi Çanakkale’ye gelirken, Umman (Salallah), Sudan (Sudan) ve Mısır(Aleksandra) limanlarına da iyi niyet ziyaretinde bulunmuştur. Yarış bitiminde, İstanbul ve İzmir Limanlarını ziyaret edecektir.

Pakistan Deniz Kuvvetleri gemisi RAHNAWARD’ın, Türkiye’nin üç limanına gerçekleştireceği dostluk ziyaretleri, iki ülke arasında varolan ikili bağları daha da kuvvetlendirecektir. Üst düzey savunma heyetlerinin karşılıklı ziyaretleri, mübadele eğitim programları ve deniz birliklerinin ziyaretleri Türkiye-Pakistan ilişkilerinde düzenlilik arzetmektedir. Türk Fırkateyni TCG Gelibolu da 06-09 Nisan 2014 tarihlerinde Pakistan Karaçi Limanı’nı ziyaret etmiş ve Pakistan Deniz Kuvvetleri ile birlikte çeşitli deniz tatbikatlarına katılmıştır.

YouTube

Daily Motion

No comments:

Post a Comment