Bisikletiyle K2'ye Tırmanacak

Dünyanın ikinci yüksek dağı K2'ye tırmanmak için İstanbul'dan Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gitmek için bisikletiyle yola çıkan Muharrem Aydın Irmak Doğubayazıt'a ulaştı Irmak: "Dünyanın en yüksek ikinci dağı olan K2 dönüşümde Ağrı Dağı'na uluslar arası bir tırmanış organizasyonu yaparak dünya dağcılarını.

SELAHATTİN KACURU - Dünyanın ikinci yüksek dağı K2'ye tırmanmak için İstanbul'dan Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gitmek için bisikletiyle yola çıkan Muharrem Aydın Irmak Doğubayazıt'a ulaştı.
Dünyanın en yüksek dağı Everest'e bisikletle tırmanan ilk kişi unvanını kazanan Muharrem Aydın Irmak, bisikletiyle yaptığı yolculuğunda bin 670 kilometre katederek ilçeye geldi.
İpek geçidinde kurduğu çadırda konaklayan Irmak, bir süre burada dinlendi.
Muharrem Aydın Irmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Everest yolculuğunda olduğu gibi K2'ye de sponsor firma desteği almadan, dostlarının desteğiyle tırmanışını gerçekleştireceğini ifade etti.
Pakistan'a kadar yolu bisikletiyle tek başına alacağını anlatan Irmak, bu ülkede 7 kişilik bir uluslar arası ekiple buluşacağını, K2 tırmanışına da 21 kişilik bir ekiple başlayacağını söyledi.
Doğubayazıt'a yaklaştığında Ağrı Dağı'nı gördüğünü, etkilendiğini ifade eden Irmak, "Heybetiyle işte burası ülkemin güzel dağı 'Ağrı Dağı' dedim. Dünyanın en yüksek ikinci dağı olan K2 dönüşümde Ağrı Dağı'na uluslar arası bir tırmanış organizasyonu yaparak dünya dağcılarını buraya davet edeceğim" dedi.
Irmak, bisiklet yolculuklarını belgesel ile anlatmayı planladığını belirterek, "K2 dönüşü New York'tan başlayan bisiklet yolculuğu ve Everest'e uzanan hikayesini konu alan '34 bin kilometre yatay, 8 bin 848 metre dikey yol' adlı K2'yi anlatan belgesel filmi izleyicilerle buluşturacağız" diye konuştu.
Irmak, "Tek Başına Zirve'ye bisikletle Everest"e kitabından elde edilecek gelirle dağ köylerindeki çocuklara bisiklet alacağını ifade ederek, "Bu proje henüz basılmamış kitaplarımın satışı ve başka zirveler ile devam edecek. Buradaki amacımız özgürlük, doğaya karşı sorumluluk, gelecekte bizleri temsil edecek çocuklarımıza karşı var olacak bir sorumluluk projesi. Bisikletimiz ile geziyoruz ve çocuklarımıza da gezmeyi, dolaşmayı öğretiyoruz" dedi.
İstanbul'dan 13 Nisan'da yola çıkan Irmak, Doğubayazıt'ta bir süre dinledikten sonra İran'a doğru yola çıktı. - Ağrı
Courtesy: Haberler
External link http://www.haberler.com/bisikletiyle-k2-ye-tirmanacak-5986868-haberi/?utm_source=haberler.com&utm_campaign=facebook_paylas

No comments:

Post a Comment