Pakistan’da Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi Faaliyete Geçti

Pakistan’da meydana gelen sel felaketi sonrasında Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği girişimleriyle Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından 2011 yılında inşasına.
15 Temmuz 2014 Salı, 15:30
Pakistan'da meydana gelen sel felaketi sonrasında Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği girişimleriyle Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından 2011 yılında inşasına başlananRecep Tayyip Erdoğan Hastanesi hizmet vermeye başladı.
Pakistan'da 2010 yılında meydana gelen sel felaketi sonrasında, Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD), Pakistan'da bir hastane inşa edilmesi için girişimde bulunmuş bu süreç TİKA tarafından yürütülmüştü. Pakistan makamlarınca Pakistan'ın Pencap Eyaleti'nin Muzaffergarh şehrinde tahsis edilen arazide uygulama projesi çalışmaları 2011 yılında başlatılmıştı.
Bu çerçevede 2012 yılı içerisinde, Muzaffergarh'da inşa edilecek hastanenin uygulama projesinin çizimi tamamlanarak çalışmalara başlandı. Toplamda 72 yatak kapasiteli hastanenin inşası 2013 yılı Eylül ayında tamamlanarak, hastanede ihtiyaç duyulan tıbbi cihaz ve ekipmanların temini 2014 yılı Mart ayında gerçekleştirildi.
Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi, inşaat kalitesi ve tıbbi cihaz ve ekipmanları bakımından Pakistan'ın en iyi hastanelerinden birisi olma özelliğini taşıyor. Ayrıca elektronik girişli 2 adet ameliyathanesi, 1 adet morgu ve 1 adet çamaşırhanesi ile bölgede tek olan söz konusu hastane, bahçesi ile birlikte toplamda 4.5 dönümlük bir arazi üzerine kuruldu.
İlerleyen dönemde, Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi, Türkiye'deki bir hastane ile kardeş haline getirilecek. Anılan hastaneye düzenli destek verilerek, doktor ve hemşire değişimi sağlanacak. Böylece iki ülke arasındaki işbirliği Sağlık sektöründe sürdürülebilir hale gelecek. Resmi açılışı yapılmamış olmakla beraber, hastane 27 Haziran 2014 tarihi itibariyle hasta kabul etmiş ve hizmet vermeye başladı. Pakistan'da Sağlık alanında birçok alanda projeyi hayat geçiren TİKA'nın kardeş Pakistan halkına desteği devam edecek.
Courtesy: Star Gundem
External link http://www.stargundem.com/ajanslar/pakistanda-recep-tayyip-erdogan-hastanesi-faaliyete-gecti-664937.html

No comments:

Post a Comment