Ankara’da Pakistan’ın Bağımsızlık Günü Erol Dolu | 17 Ağustos 2014 | KöşeYazar

logo
Bağımsızlık kavramı toplumların yaşamında en büyük onur ve gururlarını ortaya koyarlar. Hele bu işgal güçlerine karşı Muharebe Meydanlarında elde edilen başarılarla olursa daha da anlamlıdır.
14 Ağustos 2014 Perşembe günü e-mail adresime Ankara’da Pakistan Büyükelçiliğinden Basın Bülteni geldi. Basın Bülteni’nde Ankara’da Pakistan’ın Bağısızlık günü ile kutlamaların yer aldığı haber vardı. Şimdi Ana hatlarıyla bunları belirtiyorum.
‘ANKARA, 14 Ağustos 2014: 68.inci Pakistan Bağımsızlık Günü Ankara’da bulunan Pakistan Büyükelçiliği’nde kutlandı. Pakistan halkı ve Büyükelçilik mensuplarının hazır bulunduğu törende, Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Sayın Muhammed Harun Şevket Pakistan milli marşı eşliğinde ülke Bayrağını göndere çekti.
 Pakistan Büyükelçiliği Çalışma Grubu öğrencileri Pakistan Milli Marşını ve vatan şarkılarını icra etti. Büyükelçi daha sonra Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı’ndan gelen mesajları konuklara iletti.
      Pakistan Cumhurbaşkanı Sayın Mamnoon Hussain bu seneki kutlamaların ayrı bir önem taşıdığını, bu sene Pakistan halkının  Demokratik, Huzur ve Refah toplumuna  geçiş yolculuğunda önemli bir yol katettiğini ifade etti. Ayrıca, Devletin Demokratik koşullarda kurulduğunu ve bugün de Demokratik olarak seçilmiş Hükümet tarafından yönetildiğini belirtti. Halktan birlik, sadakat ve disiplin ilkelerini takip etmelerini, Demokrasinin sembolleri olan  Anayasa ve Kanunları sürekli olarak  korumalarını istedi.
      Pakistan Başbakanı Sayın Muhammad Nawaz Sharif  ise mesajında, Quaid-e- Azam Muhammad Ali Jinnah’ın  Demokratik, ılımlı, ilerlemeci, kanunlar ile yönetilen ve her vatandaşa eşit hakların  sağlandığı bir  Pakistan tasavvur ettiğini belirtti. Nawaz Sharif de Quaid ‘in düşündüğü gibi bir Pakistan kurmak için ant içti. Zarb-e-Azb operasyonu, Kuzey Waziristan’da Devletin iradesini yeniden oluşturmak için verilmiş basit bir mücadele değildir, aksine Pakistan ruhu için verilmiş bir mücadeledir., sağlam bir kararlılık sergileyerek ve birlik örneği göstererek, Pakistanlılara cesur Pakistan Silahlı Kuvvetlerinin arkasında durmaları çağrısında bulunulmuştur.
     Büyükelçi Muhammad Haroon Shaukat daha sonra Pakistan halkına Türkiye-Pakistan ikili ilişkilerinin son durumu hakkında bilgi verdi. Yeni hükümetin, Türkiye ile devam eden stratejik ortaklığı sürdürme arzusunda olduğunu belirtti. Muhammad Haroon Shaukat ayrıca, Türk Halkını yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi nedeni ile tebrik etti ve  Türkiye – Pakistan ilişkilerinin Başbakan Nawaz Sharif ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yükselişler göstermesini ümit ettiğini’ ekledi.
Ne zaman Pakistan ile ilgili bir konu ortaya atılsa, aklıma Pakistan’ın dış güçlere karşı mücadele veren Lideri Muhammed Ali Cinnah’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusubüyük Devrimci önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili Dumlupınar’da 30 Ağustos 1922 yılında kazanılan 30 Ağustos Zaferinden sonra Pakistan’da söylediği ‘Mustafa Kemal Paşanın kazandığı büyük bir zafer örneği varken, biz hala sömürge batağına saplanmış bu durumlarda mı kalacağız’ diye bağırdığı zaman orada bulunan Pakistan Halkının ‘asla, asla’ diye hep beraber söylenen sözler akılma geliyor.
Courtesy: Fethiye Gazetesi
External link: http://www.fethiyehaber.com/ankarada-pakistanin-bagimsizlik-gunu/

No comments:

Post a Comment