Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı Erdoğan'ı tebrik etti

Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakanı Navaz Şerif, resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Pakistan Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanının, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Başbakan Erdoğan'ı tebrik ettiği ifade edildi. 

Açıklamada, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Menun Hüseyin, "Türkiye'nin son 10 yıllık gerçekleştirdiği dönüşüm sizin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki övgüye değer başarınızda tecelli etmiştir. Sizin ve hükümetinizin başarısı için dua eder, Türkiye'ye ve kardeş Türk halkına da ilerleme ve refah temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.


İki halk arasındaki sıcak ve samimi ilişkiler bu dönemde de devam edecek

Türk halkı ile Pakistan halkı arasındaki sıcak ve samimi ilişkilerin bu dönemde de devam edeceğini ifade eden Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin'in, her alanda daha derin ve köklü stratejik işbirlikleri kurmayı umduklarını belirttiği kaydedildi. 

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ise mesajında Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olmasından memnuniyet duyduğunu, bu sonucun Türk milletinin her alanda büyük başarılara imza atan Başbakan Erdoğan'ın dinamik liderliğine olan güvenini kanıtladığını bildirdi. Şerif, Erdoğan'ın liderliği altında Türkiye'nin istikrar, başarı ve refah ortamında büyüyeceğine inandıklarını ve Pakistan ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın da bu dönemde güçlenerek büyüyeceğini belirtti. 

1407708869_pakistan-3.jpg

Şerif, Erdoğan'ın "tarihi" başarısından dolayı tebrik ederek başarılı bir dönem geçirmesi dileklerini iletti.


Courtesy: TRT Turk

No comments:

Post a Comment