Pakistan Savunma Günü’ne, Türk tarafından En Üst Düzeyde Katılım

 ANKARA, 15 Ekim 2014: Pakistan Büyükelçisi Ekselansları Muhammad Haroon Shaukat ve Askeri Ataşesi Tuğgeneral Abbas Ghumman’ın ev sahipliği yaptığı ve salı akşamı gerçekleşen Pakistan Savunma Günü resepsiyonuna Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz, Pakistan Türk Dostluk Grubu Başkanı Sayın Burhan Kayatürk , Türk ordusunun yüksek rütbeli subayları, diplomatic  misyonların temsilcileri  ve Türkiye’de yaşamakta olan Pakistan’lılar katıldı.
 
Pakistan Savunma gününde ,1965 yılında Pakistan’ı Hindistan’a karşı kahramanca savunmuş olan Pakistan askerleri saygıyla anıldı.

Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet  Yılmaz , Pakistan ve Türkiye arasındaki ikili askeri bağların örnek olduğuna değindi. Pakistan ve Türkiye ilişkilerinin doğal olarak varolduğunu ve bu ilişkinin her iki ülkenin hükümetleri değiştiği takdirde bile bu durumdan etkilenmeyeceğini bildirdi. “İlişkilerimizin derinliği , iki ülke halkının içinde yeretmiştir”diye sözlerine devam eden Sayın Bakan yüksek sesle  ‘Yaşasın Pakistan ve Yaşasın Pakistan- Türkiye Dostluğu’ dedi.”

Büyükelçi Muhammad Haroon Shaukat resepsiyonun açılış konuşmasında, Pakistan ve Türkiye’nin bölgede istikrar için  iki önemli güç  olduğuna değindi. Pakistan silahlı kuvvetlerinin yıllarca  anavatanı korumada göstermiş oldukları üstün başarıları vurguladı.” “Askerlerimiz ile gurur duyuyoruz ve kahraman askerlerimize saygılarımızı sunuyoruz.” “Askerlerimiz Pakistan’ın egemenlik, bağımsızlık ve toprak bütünlüğünün garantisidir”dedi.

Daha sonra Ankara’da bulunan Pakistan okulunun öğrencileri milli şarkılar söyledi ve davetlileri mükemmel performanslarıyla eğlendirdi. Savunma günü ve Paksitan - Türkiye ilişkilerinin önemimi vurgulayan videolar davetlilere  izletildi.

Resimlerin devamı için Facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz http://goo.gl/eewdHj




No comments:

Post a Comment