Bakan Eroğlu, Pakistan'a hidroelektrik santrali için iş birliği sözü verdi

ANKARA (CİHAN)- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Pakistan ile Türkiye arasındaki iş birliğini daha da geliştireceklerini ortaya koyarak , bilhassa baraj ve hidroelektrik santraller hususunda iş birliği sözü verdi.

Veysel Eroğlu, Pakistan İslam Cumhuriyeti Başkent Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat’ı Bakanlık'ta kabul etti. Pakistan Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat’ın çok fazla güzel Türkçe konuştuğunu açıklayan Eroğlu, kendisinin Türkiye ve Pakistan ile iş birliğini geliştirmek için geldiklerini ve bu olayı kendileri ile detaylı olarak görüşeceklerini ifade etti . 

Eroğlu, "Biz Pakistan’ı çok fazla seviyoruz. Zira geçmişten gelen 100-150 senelik bir dostluk var. Bilhassa Sultan Abdulhamit Han'ın tarihte ‘İstanbul’da bir Türk hapşırdığı vakit Hindistan’daki Müslümanlar nezle olur.’ diye bir sözü var. Tabi İstiklal Harbi esnasında kahraman ordumuzun çok fazla çok büyük bir nakit sıkıntısı vardı. Hindistan Müslümanları çok fazla çok büyük bir miktarda nakit topladılar. Büyük Taaruz hazırlıklarındaki masrafları neredeyse 3’te biri, bir tarihçi olarak söylüyorum, sizin gönderdiğiniz yardımla İstiklal Harbinde yaptığınız bu katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz. Tabi biz de Pakistan ile ilgili kardeş dost memleket ne gerekiyorsa yapmak bizim de boynumuzun borcudur. Aynı zamanda vefa borcumuzdur. Zira o yardımı hiç bir zaman unutamıyoruz." ifadelerini kullandı.

'BÜYÜK BİR TECRÜBEMİZ VAR'

Pakistan-Türkiye arasındaki iş birliğini daha da geliştireceklerini ifade eden Eroğlu şu şekilde devam etti: "Türkiye’de böyle kıymetli bir büyükelçimizin de olması bizim için de çok büyük bir talih , inşallah Pakistan ile beraber Türkiye arasındaki iş birliğini daha da geliştireceğiz. Türkiye, hidroelektrik enerji hususunda çok fazla çok büyük bir tecrübe sahibi. Şu anda biz baraj ve hidroelektrik santraller hususunda dünyada ilk 3’e giriyoruz. Bu sebepten ötürü çok büyük bir tecrübemiz var, bilhassa nehir santralleri, başka baraj ve hidroelektrik santraller hususunda biz sizlere, destek demeyelim de iş birliği yapacağız diyelim, iş birliğimizi daha da geliştireceğiz, bunun sözünü veriyoruz, hayırlı olsun."

Konuşmasının ardından Eroğlu, Pakistan Büyükelçisine hatıra plaketi takdim etti. CİHANBakan Eroğlu, Pakistan'a hidroelektrik santrali için iş birliği sözü verdi.
Courtesy: Bugun

No comments:

Post a Comment