Pakistan Deniz Kuvvetleri Gemisi Türkiyede Deniz Tatbikatın​a Katılacak

A
NKARA, 04 Kasım 2014: Z9 EC Helikopteri taşıyan, Pakistan Deniz Kuvvetlerine ait PNS ALAMGIR (FFG 260) gemisi, 06-15 Kasım 2014 tarihlerinde, Marmaris’teki Aksaz Deniz Üssü’nü ve Antalya Limanını ziyaret edecek ve Türk Deniz Kuvvetlerinin “Mavi Balina-14” Tatbikatına katılacaktır. Pakistan Deniz Kuvvetlerine ait P3C-Orion uçağı da Dalaman Üssünden tatbikata katılacaktır.
PNS ALAMGIR gemisi, 06-09 Kasım tarihlerinde Aksaz Deniz Üssünde, 13-15 Kasım 2014 tarihlerinede Antalya’da kalacaktır. Gemi çok işlevli bir fırkateyn ve Z9EC helikopteri taşımaktadır. PNS ALAMGIR, ALAMGIR olarak adlandırılan gemilirin üçüncüsüdür.

Mavi Balina tatbikatı, Ortak Deniz Güvenliğini ve birlikte çalışılabilirliğin teşvik edilmesi konusunda hızla önemli bir bölgesel forum haline geliyor. Önemli ülkelerin deniz kuvvetlerinin ve üst düzey heyetlerin Mavi Balinaya katılması, bu tatbikatın Doğu ve Batı ülkelerinin günümüzün en önemli denizcilik sorunlarından biri olan Ortak Deniz Güvenliği için paylaşımda bulunmak, görüşmek ve çözümler üretmek için ortak bir foruma dönüştüğünü göstermektedir. PNS ALAMGIRin bu tatbikata katılması, mevcut olan ikili ilşkileri daha da güçlendirecektir. Üst düzey savunma heyetlerinin karşılıklı ziyaretleri, mübadele eğitim programları ve deniz birliklerinin ziyaretleri, Türkiye-Pakistan savunma ilişkilerinin düzenli özelliğidir. Savunma bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla, Pakistan Deniz Kuvvetleri, Şubat 2015’de organize etmeyi planladığı, 5. Çokuluslu AMAN-15 Tatbikatına Türk Deniz Kuvvetlerini de kapsayan 30 Deniz Kuvvetlerinin katılımını beklemektedir.

Pakistan Deniz Kuvvetleri, bölgede, Umman Denizi de dahil, Aden Körfezinden Umman Körfezine kadar, barış ve istikrarın sağlanmasında aktif rol almaktadır. Pakistan Deniz Kuvvetleri, barışla ilgili tüm çalışmalara aktif olarak katılmaktadır. Pakistan Deniz Kuvvetleri, 2003 yılında, Koalisyon Deniz Harekat Planına (Coalition Maritime Campaign Plan-CMCP) katılmış ve şimdiye kadar Koalisyon Görev Kuvveti-150 ye beş kez kumanda etmiştir. Pakistan Deniz Kuvvetlerinin proaktif duruşu ve harekatları sayesinde, harekat bölgesinde teröre bağlı tek bir olay gerçekleşmemiştir.

No comments:

Post a Comment