Pakistan’ın Peşaver kentinde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için mum yakıldı

17 Aralık 2014 akşamı Ankara Kızılay’da Türk ve Uluslararası öğrenciler biraraya gelerek, Pakistan’ın Peşaver kentinde düzenlenen terörist saldırıda hayatını kaybedenler için mum yakarak onlarla olan dayanışmalarını gösterdiler.

Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Sayın Muhammad Haroon Shaukat Türk halknın ve liderlerin gösterdiği büyük dayanışma ve desteğe karşı duyduğu minnettarlığı dile getirdi. Shaukat;  Türkiye’nin gösterdiği desteğin Pakistan halkının yaşadığı üzüntü karşısında güçlü durmasına yardımcı olduğunu iletti. Türkiye’nin 17 Aralık gününü milli yas olarak ilan etmesi kardeş iki ülke arasında geçmişten gelen dostluk, dayanışma ve gönül bağının  bir kanıtı olduğunu dile getirdi.

Mecliste 8 üyesi bulunan Türkiye – Pakistan Dostluk Grubu Başkanı Sayın Burhan Kayatürk Pakistan Büyükelçiliğini ziyaret ederek, başsalığı dileklerini iletti.
Sivil ve askeri liderler, sivil toplum ve diplomatlar Peşaver’de yaşanan terör eylemi ile ilgili taziyelerde bulundular.

Pakistan Büyükelçiliği, 19 Aralık günü Peşaver’de yaşanan terör saldırısında hayatlarının kaybedenler için Kur’an-ı Kerim ve Fatiha okutacak.

No comments:

Post a Comment