Arkadaşımız Erol Dolu Ankara’da Pakistan Meclis Başkanı İle Görüştü, Fethiye Gazete, 25 Ocak 2015

Erkan Ilik | 25 Ocak 2015 | GenelGüncel
Arkadaşımız Erol Dolu Ankara’da Pakistan Meclis Başkanı İle Görüştü
Pakistan Basın Ataşesi’nin Özel Davetlisi olarak bulunduğu Ankara’da Arkadaşımız Erol Dolu, Pakistan Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadık Görüştü.
Geçen Hafta 19 Ocak 2015 Pazartesi günü Ankara’da Rauf Denktaş’ı anma Konferansına katılan Arkadaşımız Erol Dolu, Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliğinde Basın Ataşesi olarak görev yapan Abdul Akbar’ın Özel davetlisi olarak Büyükelçilikte Pakistan Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadık ile görüştü. Arkadaşımız Erol Dolu ile beraber Anadolu Ajansından İki Muhabirinde bulunduğu görüşmede Pakistan Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadık, görüşme sırasında Pakistan’da geçtiğimiz ay yaşanan Terör olayları ve Pakistan ile Türkiye arasında ilişkiler konusunda bilgiler verdi.
Pakistan Terörle Mücadelede Hakkında
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üye Devletleri Parlamento Birliği 10. Konferansı nedeniyle Türkiye’de bulunan Pakistan Meclis Başkanı Sadık, arkadaşımız Erol Dolu’nun da hazır bulunduğu görüşmede AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede konusunda kimseden destek beklemediklerini ifade eden Sadık, 11 Eylül’den sonra Afganistan üzerinden kendilerine dayatılan teröre karşı savaşta, 65 bin kişinin hayatını kaybettiğini ancak uluslararası kamuoyunun kendilerine yardım etmediğini söyledi. Sadık, ülkenin bu süreçte Ekonomik olarak çok yıprandığını ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin birkaç milyon dolarlık yardımda bulunmakla yetindiğini ifade etti. Sadık, bu noktadan sonra kimseden yardım istemediklerini ve teröre karşı kendilerinin savaşacağını belirtti. Batılı ülkelerin sicilinin bu konuda zaten temiz olmadığını savunan Sadık, dünyada nükleer gücü olan tek Müslüman ülke olarak kendilerine güvenmeleri gerektiğini, sorunlarını kendi başlarına çözeceklerini ifade etti.
Meclis Başkanı Sadık, Peşaver’deki okul baskınının Pakistan’ı derinden sarstığını ve ülkedeki tüm siyasi partilerin terörizme karşı mücadele için yeni bir strateji belirlemek için birleştiğini kaydetti. Sadık, Afganistan ile terörle mücadele konusundaki mutabakatlarının devam ettiğini, iki komşu ülkenin birinde istikrar olmazsa diğerinde de olmayacağını belirterek, sorunların tartışarak çözülmesi gerektiğini, şu anki hükümetle birçok konuda işbirliği içinde olduklarını söyledi. Sadık, ayrıca saldırıyla ilgili olarak genelkurmay başkanı ve istihbarat şefinin Afganistan’a gittiğini, olayla ilgili burada tutuklanan altı kişinin kendilerine teslim edileceğini dile getirdi.
Taliban ile artık müzakere söz konusu değil
Sadık, Pakistan Talibanı örgütü ile okul saldırısından önce sürdürülen müzakere çabalarının bundan böyle kesinlikle söz konusu olmadığını, katillerle müzakere yapmanın zaman kaybı olduğunu söyledi. Sadık, eğer müzakere yapmak istiyorsa Taliban’ın silah bırakarak teslim olması gerektiğini kaydetti. Pakistan Meclis Başkanı, terör örgütü IŞİD’in Pakistan’da şu anda faaliyet göstermediğini, Taliban ve IŞİD gibi terörist grupların sadece İslam dünyasında etkili olduğuna dikkat çekerek, İslam dünyasının buna karşı Şii-Sünni tartışmalarını geride bırakıp birleşmesi gerektiğini vurguladı.
Türkiye ile ilişkiler
Türkiye ile Pakistan arasındaki ikili ilişkilerin iyi olduğunu ancak ilişkilerin daha da ilerletilerek farklı bir seviyeye taşınabileceğini dile getiren Sadık, Türkiye’nin Pakistan’ı “dost” değil “kardeş” olarak tanımladığını, bu nedenle Türkiye’den bazı konularda imtiyaz beklediklerini söyledi. Sadık, 16 Aralık’ta Peşaver’de çoğunlukla asker çocuklarının gittiği bir okula Pakistan Talibanı tarafından düzenlenen ve 134’ü öğrenci 150 kişinin hayatını kaybettiği saldırı nedeniyle yas ilan ettiği için Türkiye’ye teşekkür etti.
Abdul Akbar arkadaşımız Erol Dolu’yu 21 Ocak 2015 Salı günü görüşmeden sonra Ankara’da evine akşam yemeğine davet etti. Yemekte Ankara’da Diploması Muhabiri olarak görev yapan Fethiye’li Gazeteci Servet Yanatma da bulundu.
Yemekte Pakistan Büyükelçiliği Basın Ataşesi Abdul Akbar, geçtiğimiz Kurban Bayramı tatitilinde Fethiye’de bulunduğunu ve Fethiye’yi çok sevdiğini söyleyerek, ‘en kısa zamanda Fethiye’ye tekrar tatile gelmek istiyorum’ dedi. (Fethiye Gazetesi)
HABER: EROL DOLU
FOTO 2  Basın Ataşesi Abdul Akbar'ın Evi_640x480 FOTO 3  Solda Serdar Ayaz Sadık, Sağda Abdul Akbar_640x480
FOTO 1 Pakistan Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadık_640x360
Courtesy: Fethiye Gazetesi, http://www.fethiyehaber.com/arkadasimiz-erol-dolu-ankarada-pakistan-meclis-baskani-ile-gorustu/

No comments:

Post a Comment