Pakistan Başbakanı'ndan Türkiye'ye övgü

18 Şubat 2015 04:31
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, "Bütün hayatım boyunca şunu söyledim: Türkiye benim ikinci evim değil, birinci evimdir" dedi.
Başbakan Şerif, başkent İslamabad'da düzenlenen Türkiye-Pakistan İş Forumu'nda, "Türkiye'nin,Pakistan'daki sel felaketlerinden etkilenenlere ve aşiret bölgelerindeki halklara yaptığı yardımların hiçbir zaman unutulmayacağını, gelecekte iki ülkenin harikalar yaratacağına inandıklarını" söyledi.
Forum katılımcılarına hitap etmiş olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Şerif, şöyle konuştu:
"İki kardeş ülke olarak yeni taahhütlerimizi yerine getireceğimiz sürecin başındayız. Aramızdaki özel bağları kaderi kültürü ifade etmekte acılarımızı, yıkımlarımızı, ortak kaderimizi ifade  etmekte kelimeler yetersiz kalır. 2013 yılında İstanbul'da ve Lahor'da iki iş forumunda yer aldım. İkili ilişkilerimizde temel dönüşümü nasıl sağlayacağımızı, bunu düşünmeliyiz. Biz ülke olarak da kapsamlı bir dönüşüm içerisindeyiz. Birçok iş adamının burada olması da Türkiye'nin taahhüdünü gösteriyor. Pakistan'daki yatırım ortamına güvendiğinizi gösteriyor. Bu vesileyle de iki ülke arasındaki işbirliği çabaları sonuna kadar destekleyen Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'a da teşekkürlerimizi ifade ediyoruz."
Ülke olarak son 11 yılın en düşük enflasyonunu yaşadıklarını belirten Şerif, şunları kaydetti:
"Japon yeni ve ABD doları karşısında kurda istikrarı sağladık. Ancak enerji üretiminde büyük ölçekli yatırımlardan hala uzağız. Bunun için yürüyüşümüz halen devam ediyor. Aşırıcılığın kökünü kazıyacağız.  Zafere de yaklaştık. Hala doğalgaz ve enerji sıkıntıları var. Çeşitli uygulamalarımız var. Gaz tedarikine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Çeşitli rüzgar güneş ve hidro kaynaklardan enerji üreten tesisler hayata geçiriyoruz."
İşadamlarına, "Dediğimiz gibi bugünden itibaren projelerinize başlayabilir, gelecekle ilgili çalışmalarınızı sonuçlandırabilirsiniz" diyen Şerif, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Pakistan Başbakanlığında bulunduğum süre içerisinde, hükümetim, eskiden göz ardı edilmiş pek çok işleri rayına oturtmaya başladı ama daha çok yapılacak işler var. Sivil hizmetler, sağlık eğitim imkanlarını iyileştirerek altyapımızı, yollarımızı, taşımacılığımızı iyileştirmek istiyoruz. Halkımızın refahı için bunları yapmamız önemli. Bunları hayata geçirdiğimizde canlı ve güçlü bir Pakistan ve bölgenin başkenti olacağız, işte bu yüzden TAPİ boru hattını inşa ediyoruz. Türkmenistan’dan Afganistan üzerinden Pakistan’a, ve buradan da Hindistan’a ulaşacak bir proje ile ilgili enerji bakanları ile geçen hafta bir görüşme gerçekleştirdim. Bu dört ülkenin bakanları da bu önemli projeye bir hız kazandırdılar."
Güney Asya Elektrik İletim Projemiz için Çin-Pakistan ekonomik koridorunda çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Şerif, şunları bildirdi: 
"Bunun içerisinde önemli ekonomik bölgelerde olacak. Pakistan ve Türkiye arasında da doğrudan ticari projelerimiz, hedeflerimiz var. Bu arzularımızı, isteklerimizi başbakanlık düzeyde zaten görüştük, elimizden gelen çabayı göstereceğiz ve gerçekleştireceğiz. Bu rüya değil, bunlar yapabileceğimiz bir gerçektir. Pakistan’ı yakından izliyorsunuz ve izlemelisiniz de Pakistan’ın potansiyelinin farkındasınız. Sağlam kurumsal yapısıyla hükümetimizin sarsılmaz iradesiyle nasıl bir ülke olduğumuzu siz biliyorsunuz. Türk iş dünyası içinPakistan’da farklı sektörlerde önemli fırsatlar olduğunu görüyorum. Ticaret alanında da önemli fırsatlar var. Türk iş adamlarının Pakistan’daki çalışmalarında başarılı olmalarını diliyorum."
Courtesy: Kanal A Haber
http://www.kanalahaber.com/haber/gundem/pakistan-basbakanindan-turkiyeye-ovgu-218360/

No comments:

Post a Comment