Türkiye’den Zulm altındaki Keşmir Halkına Tam Destek

ANKARA, 6 Şubat 2015: Ankara’da düzelenen  “Camu ve Keşmir - Güney Asya’da  Barış ve İstikrar’ın Anahtarı” konulu seminere katılanlar zulm altındaki  Keşmiri halkının demokratik özerklik haklarını kazanması için tam destek verdiler. Seminer, Keşmir Dayanışma Günü’nü vurgulamk için Pakistan-Türk Kültür Derneği tarafından Türk Dil Kurumu’nun işbirliği ile düzenlendi.

Paksitan Türk Kültür Derneği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk-Pakistan Dostluk Grubu Başkanı Sayın Burhan Kayatürk konuşmasında, Bütün dünyanın, Hindistan’ın işgali altındaki Keşmir’in  masum halkının yaşadıklarının farkında olduğuna belirtti.Sorun, Keşmir halkının  beklentileri doğrultusunda çözülene kadar ve bu doğrultuda bir sonuca varlına kadar, Türkiye’nin Pakistan’a ve Keşmir halkına destek vermeye devam edeceğini ve Keşmir sorunu çözülmeden, bölgede sürekli barış sağlanamayacağını belirtti.

Tanınmış köşe yazarı ve Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Arapça Dairesi Haber ve Program Müdürü, Sayın Mehmet Öztürk konuşmasında, Keşmir sorunun ortaya çıkışı ile ilgili detaylı bilgi verdi. Mehmet Öztürk konuşmasında, Keşmir sorununun,Müslüm aleminin karşı karşıya kaldığı en büyük sorunlardan biri olduğunu ve, masum Keşmir halkının maruz kaldığı bu büyük insan hakları ihlaline karşı Uluslararası Toplulukların duyarlı olması gerektiğini belirtti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararında belitilen ve Keşmir halkının temel hakkı olan Birleşmiş Milletler yönetimindeki   bir plesibit hakkının bile  Keşmir halkına verilmediğini vurguladı. Tüm Müslüman ülkeleri Keşmir halkına destek vermeye  ve uzun süren bu sorunun  en kısa zamanda çözülmesi için çaba göstermeye çağırdı.

Pakistan Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Sayın Aisha Farooqui ise konuşmasında, Keşmir halkına özerklik mücadelesinde Pakistan’ın,  tam diplomatik, manevi ve politik  destek vereceğinin altını çizdi.  Türk Hükümeti’nin vermiş olduğu sürekli desteğin önemine değindi ve desteğin Pakistan ve Keşmir halkı için büyük bir güç kaynağı olduğunu belirtti. Sayın Aisha Farooqui, “Hindistan İşgali Altındaki Keşmir’de” yapılacak seçimlerin, Güvenlik Konseyi Kararların’da belirtilen “BM Gözetimindeki Plesibit” hakkının yerini tutamayacağını ifade etti. Sorunun nihai çözümüne BMGK kararları ile uyum içinde ulaşılmasının ve Keşmir halkının beklentilerine göre bir çözüm bulunmasının  sorunun çözümünün  tek yolu olduğunu da vurguladı.


Resim : Sayın Burhan Kayatürk Pakistan Türkiye Kültür Derneği Başkanı, Sayın Aisha Farooqui, Pakistan Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, Tanınmış köşe yazarı ve Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Arapça Genel Yayın Yönetmeni  Sayın Mehmet Öztürk , 5 Şubat 2015 günü Ankara’da düzenlenen Keşmir Dayanışma Günü Seminerinde.
Daha fazla foto http://goo.gl/aWz5qi

No comments:

Post a Comment