Pakistan Kültür Günü Ankara’da Kutlandı

ANKARA: 30Mart 2015 - Pakistan Milli Günü kutlamaları bağlamında Ankara’da , haftasonu boyunca, Pakitan şarkıları dinletileri, Pakistan el sanatları ve kültürünün sergilenmesi ve moda gösterisi gibi çeşitli kültürel etkinlikler düzenlendi. Pakistan Büyükelçiliği, KARVAK (Kültürlerarası Araştırma ve Dostluk Derneği) ve Türkiye’de bulunan Urdu Dili Topluluğu ile birlikte ortak bir etkinlik düzenlediler.
Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Sayın Sohail Mahmood, Pakistan-Türkiye TBMM Dostluk Grubu Başkanı Sayın Burhan Kayatürk, Urdu Dili Topluluğu Başakanı Dr. Furqan Hameed, ve KARVAK Genel Başkanı Sayın Nazmi KUMRAL Kültür Günü etkinliklerinin açılışını yaptılar. Pakistan’lı ,Türk ve diğer uluslardan öğrencilerden ve Türkiye’de bulunan Pakistan vatandaşlarından etkinliğe çok sayıda  katılım gerçekleşti.
Pakistanlı öğrencilerin mükemmel performansını,  Kültür Günü etkinlikleri boyunca öven Büyükelçi Sohail Mahmood, Pakistanlı öğrencilerin hem Pakistan’ın gelişmesinde hem de dünya genelinde Pakistan’ın pozitif imaj yaratmasında  oldukça önemli olduğunu belirtti. Pakistan’lı öğrencilerin, Pakistan ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliğinin teşvik edilmesinde önemli bir role sahip  gerçek elçiler oldularını ilave etti . Pakistan ve Türkiye’nin yüzyıllar öncesine dayanan ilişkilerine atıfta bulunarak, bu mükemmel kardeşlik bağlarının güçlü ekonomik bağlarla pekiştirileceğini belirtti. Bu bağlamda, ikili ekonomik ilişkilerin artması için, iki ülkenin olan Serbest Ticaret Anlaşması için  kararalmasının önemini vurguladı.

Burhan Kayatürk konuşmasında, öğrencilerin iki ülke arasında gerçek köprü olduklarını belirtti. Gelecekte yapılacak kültür etkinlikleri için  öğrencilere  hertürlü desteği sağlayacağının sözünü verdi.  Nazmi KUMRAL konuşmasında, KARVAK’ın çeşitli kültürlerden gelen öğrenciler arasında uyumu arttıdığını belirtti. Bu bağlamda, Türkiye’de bulunan Pakistan’lı öğrencileri ile devameden işbirliğinin altını çizdi.
Pakistanlı ve Türk öğrenciler ortak bir moda  gösterisi sundu. Gösteri izleyilerin büyük beğenisini topladı. Ziyaretçiler ayrıca, Pakistan’lı öğrenciler tarafından, Pakistan standında uygulanan kına motiflerine de büyük ilgi gösterdi. Ayrıca,  Pakistan Büyükelçiliği tarafından Ankara Swissotel’de 31 Mart’a kadar devam edecek olan Pakistan Yemek Festivali düzenlendi.


More photos from  http://goo.gl/3GltuP

No comments:

Post a Comment