Büyükelçi Sohail Mahmood Ankara Universitesi Urdu Dili Bölümünü ziyaret etti.

 ANKARA, 22 Mayıs 2015: Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood Ankara Universitesi Urdu Dili Bölümünü ziyaret etti. Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Gürer ile kapsamlı bir görüşme yapan Büyükelçi Sohail Mahmood, görüşmede Ankara Universitesi ile Pakistan Universiteleri  arasındaki eğitim  bağlantılarının, gelecekte arttırılması konusundaki düşüncelerini   dile getirdi. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gülsün Leyla Uzun da bu görüşmede hazır bulundu.

Urdu Dili Bölümüne de bir ziyarette bulunan  Büyükelçi Sohail Mahmood, Urdu Dili Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asuman Belen Özcan , diğer fakülte yetkilileri ve öğrenciler ile de görüştü. Görüşmede, Urdu Dili ve Edebiyatını Türkiye’de tanıtmak için yapılması gerekenler gündeme getirildi.

Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi bünyesinde bulunan  Urdu Dili Bölümü 1960 yılında kuruldu.Dil ve Tarih Coğrafya  Fakültesi ise 1935 yılında kurulmuştur ve şuan öğrenci sayısı 8000’in üzerindedir. Urdu Bölümün’de ise şuanda lisans ve lisans üstü olmak üzere 100’ün üzerinde öğrenci çalışmalarına devam etmektedir.

No comments:

Post a Comment