PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ'NDEN BAŞKAN AK'A NEZAKET ZİYARETİ

Ankara'da yeni göreve başlayan Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood  Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Makam odasındaki görüşmede Büyükelçi Mahmood'u ""Türkiye'ye ve Keçiören'e hoş geldiniz. Yeni görevinizde başarılar diliyorum" diyerek karşılayan Başkan Mustafa Ak, Pakistan'ın önceki büyükelçisi ile kurdukları güzel ilişkinin yeni dönemde de devam edeceğine duyduğu inancı dile getirdi. Keçiören Belediyesi olarak Ankara'daki bütün büyükelçilikler ile aralarında sıcak ilişkiler bulunduğunu vurgulayan Başkan Ak, "Birlikte güzel projeler gerçekleştiriyoruz. Her yıl Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ni düzenliyoruz. Bu yıl düzenleyeceğimiz etkinliklerde Pakistan'ı da Keçiören'de görmek istiyoruz. İlk günkü iftarımıza sizleri de davet ediyoruz" dedi.

KEÇİÖREN BİZİM İÇİN ÖZEL BİR YERE SAHİP
Büyükelçi Mahmood ise, misafirperverliği, dostluğu ve sıcak karşılamasından ötürü Başkan Ak'a teşekkür ederek "Keçiören kalbimizde özel bir yere sahiptir. Pakistan'da gerçekleştirilen terör saldırısında Türk hükümeti ve bütün Türkiye bizim yanımızdaydı ve acımızı paylaştı" diye konuştu. AK Parti Hatıra Ormanı'na terör saldırısında şehit olan gençler adına dikilen ağaçları hatırlatarak Keçiören'in kendileri için özel bir yere sahip olduğunu söyleyen Mahmood, "Bu anlamlı çalışmanızla çocuklarımızın anısını yaşatıyorsunuz. Türkiye'de 1994 yılında görev yapmıştım. O zamanlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu hizmetler ile belediyecilik anlayışında bir devrim gerçekleştirdi. 20 yıl sonra Türkiye'ye geldim ve Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildiğini gördüm ve sevindim" dedi. Büyükelçi, Türkiye'nin belediyecilik açısından çok ileri bir düzeyde olduğunu belirterek "Biz de Keçiören gibi güçlü belediyeler ile işbirliğine giderek, kardeş belediye anlaşması yaparak sizlerin tecrübesinden faydalanmak istiyoruz. Yapmış olduğunuz birbirinden güzel kültürel aktiviteler için sizi tebrik ediyoruz. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinize de katılacağız" mesajını verdi.

TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞMAYA HAZIRIZ
Büyükelçiye "Keçiören sizin eviniz" diyen Başkan Ak, Pakistan ve Türkiye'nin sadece iyi günler de değil, kötü günlerde de birlikte oluşuna dikkat çekerek "Bizim kötü günlerimizde yanımızdaydınız. Biz de sizin kötü günlerinizde yanınızda olduk. Sizinle kardeş belediye anlaşmaları yapmaya ve yerel yönetimler olarak tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız" diye konuştu. Görüşmede Uluslararası Ramazan Etkinlikleri ve konuk ülkelerin açtığı kültür evleri hakkında bilgi veren Başkan Ak, konuğuna ziyaretin anısına Esma-ül Hüsna Hat Koleksiyonu ve Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kitapları ile Türk kahvesi fincan takımı hediye etti. Pakistan Büyükelçisi de Başkana Pakistan ve Türk bayraklarının yan yana olduğu bir plaket, ülkesinin kültür ve coğrafyasını tanıtan bir kitap ile Pakistan ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerini konu alan fotoğrafların yer aldığı Dostluğun Yolculuğu adlı bir katalog takdim etti. Görüşmenin ardından Büyükelçi Pakistan'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına dikilen ağaçları görmek için AK Parti Hatıra Ormanı'na gitti.
Courtesy: http://www.kecioren.bel.tr/PAKISTAN_BUYUKELCISI_NDEN_BASKAN_AK_A_NEZAKET_ZIYARETI-1475-haber.html

No comments:

Post a Comment