Pakistan ve Türkiye Media İşbirliğini arttıracak

ANKARA, 3 Haziran  2015: Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu‘na (TRT’ye ) ve TRT Genel Müdürü Sayın Şenol GÖKA’ya Sali günü ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında, TRT ile Pakistan Televizyonu (PTV) ve Radio Pakistan (PBC) arasındaki karşılıklı işbirliğini gelecekte güçlendirme ve Media alanında işbirliği yapma konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood, Pakistan Türkiye ilişkilerini konu alan belgeseller hazırlamak suretiyle TRT’nin iki ülke arasındaki ilişkileri arttırmada farkındalık yarattığını ve ilişkileri güçlendirmede  önemli rol oynadığını belirtti.

Birçok konunun ele alındığı toplantıda iki ülke yetkililerinin görüş alışverişinde bulunması, program, ortak yapım  konularında deneyimleri paylaşması amacıyla  sıklıkla karşılıklı olarak ziyaretler  gerçekleştirmesi konusunda anlaşmaya vapıldı.Görüşmede aynı zamanda,  ortak bir arayüzey ile iki üklenin yapımcıları, sanatçıları, müzisyenleri ve yazarları arasında bağlantı kurulmasının,ikili kültürel  ilişkileri arttırmak için gerekli olduğu vurgulandı.

No comments:

Post a Comment