DEIK, Pakistan – Türkiye İlişklerini Güçlendiriyor

ANKARA 7 Temmuz 2015: Türkiye Ekonomik Dış İlişkiler Kurulu (DEIK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood ile Ankara’da görüştü. DEIK Genel Sekreteri Mustafa MENTE’nin de katıldığı görüşmede, Pakistan ve Türkiye arasındaki ticari ve ekonomişi şbirliğini yoğunlaştırmak ve daha da genişletmek için karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Büyükelçi Sohail Mahmood, DEIK’in güçlü ikili ekonomik ilişkiler kurulması için üstlendiği rolden övgü ile bahsetti ve Ömer Cihad Vardan’ın kişisel katkılarından büyük memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.
2 Temmuz 2015 tarihinde İstanbul’da düzenlenen Khadim-e Punjab Şehir Karayolu “Roadshow” Programı’nın organizasyonu için verdiği destekten dolayı DEIK’e teşekkürlerini sundu. Büyükelçi Sohail Mahmood, Serbest Ticaret Anlaşması (FTA), enerji yatırımlarını destekleme, altyapı ve diğer ilgili sektörleri de içinde alan birçok sektörde daha yakın ekonomik ilişkiler kurulması için hükümet düzeyinde girişimlerde bulunulması gerektiğini Ömer Cihad Vardan’a anlattı.


DEIK Başkanı Vardan ise, her türlü girişime destek vereceklerinin ve Pakistan - Türkiye ekonomik ortaklığını sağlamlaştırılması  için iki ülke özel sektörleri arasında bağlantı arayüzeyi oluşturacaklarının sözünü verdi

No comments:

Post a Comment