Müsteşarımız Sayın Dr. Nihat PAKDİL Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Sayın Sohail MAHMOOD’U Makamında Kabul Etmiştir.

Müsteşarımız Sayın Dr. Nihat PAKDİL Pakistan Ankara Büyükelçisi Sayın Sohaıl MAHMOOD'u  07 Temmuz 2015 tarihinde makamında kabul etmiştir.
Büyükelçi Mahmood, Sayın Pakdil'e kabulü için teşekkürlerini iletmiş ve 16 Nisan 2015 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye-Pakistan 2. Dönem Tarım Yürütme Komitesi toplantısını değerlendirmek istediklerini belirtmiştir.
Pakistan'da hayvancılığın çok önemli bir yere sahip olduğunu ve özellikle Şap hastalığı gibi hayvan hastalıklarından muzdarip olduklarını ifade ederek ve bu konuda var olan desteğimizin devam etmesini istemişlerdir. 
Daha sonra zeytin yetiştiriciliği konusuna değinmiş ve bu konuda da ülkemizin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini dile getirmişlerdir. 
Son olarak da TİKA ve Bakanlığımız işbirliğinde Pakistan'ın belirleyeceği ve ihtiyaç duyduğu tarımsal konularda Pakistan için eğitim programı düzenlememizi talep etmişlerdir.
Daha sonra Sayın Pakdil söz alarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir. 2014 Ağustos ayında beraberinde bir heyet ile Pencap eyaletine bir ziyarette bulunduğunu ve incelemeler gerçekleştirdiklerini belirtmiş ve daha sonra Şap hastalığı için aşı üretim tesisi kurulması için ülkemizden uzmanların Pencap'a gittiğini ifade etmiştir. Bu tesisin kurulmasının ardından aşı üretim aşamasında da her türlü teknik yardımı Bakanlık olarak sağlayabileceğimizi dile getirmiştir. 
Zeytin yetiştiriciliği konusunda da ülkemiz tecrübelerini paylaşabileceklerini belirtmiş ve ilk aşamada buradaki zeytin yetiştiriciliği faaliyetlerimizi yerinde incelemek üzere Pakistan'da uzmanların gelebileceğini ifade etmiştir.
Ayrıca Pakistan'ın eğitime ihtiyaç duyduğu spesifik konuları belirlediği taktirde her türlü yardımı sağlayacağımızı belirtmiştir.
Hediyeleşme merasimi ardından görüşme son bulmuştur.
Yayın Tarihi : 8.7.2015

Visit From Pakistani Ambassador to Acting Undersecretary Mr. Pakdil


Acting Undersecretary of the Ministry of Food, Agriculture and Livestock Mr. Nihat Pakdil received Pakistan's Ambassador to Ankara Mr. Sohaıl Mahmood at his office on July 7th, 2015.
Ambassador Mahmood stated that he visited the Undersecretary Pakdil to review the 2nd Session of Turkey-Pakistan Agricultural Steering Committee held in Ankara on 16th April 2015. He also presented his thanks to Mr. Pakdil. He talked about the importance of animal husbandry in Pakistan and the problem of animal diseases such as foot-and-mouth disease. Ambassador Mahmood requested Turkey to continue its supports thereof and mentioned his desire to benefit from Turkey's experience in olive growing.
The Ambassador, lastly, requested Turkey to organize training program on agricultural subjects to be determined by Pakistan under the coordination of TİKA and the Ministry.
Acting Undersecretary Mr. Pakdil also expressed his pleasure for the visit and talked about his visit to Panjab paid on August 2014. He stated that experts from Turkey went to Panjab for the establishment of a vaccine production facility for foot-and-mouth disease. Mr Pakdil also promised to provide all kinds of technical assistance in vaccine production process, following the establishment of facility.
Mr. Pakdil added that Turkey could share its experience on olive growing and invited the experts from Pakistan to Turkey for on-site study visits on olive growing. He also reported that Turkey could provide training on the specific subjects requested by Pakistan.

No comments:

Post a Comment