Pakistan Kültür Gecesi iİzleyenleri Büyüledi

Ankara Keçiören’de Cumartesi akşamı gerçekleştirilen etkinlikte, Pakistan kültüründen çeşitli   figürlerinin gösterildiği dans performansı binlerce seyirciyi  büyüledi.  Gösteri, Keçiören Belediyesi’nin bu yıl 6. sını gerçekleştirdiği Uluslarası Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Pakistan Gecesin’de” gerçekleştirildi Program, Pakistan Büyükelçiliği ile Ankara’da eğitim görmekte  olan Pakistanlı öğrencilerin işbirliği ile  organize edildi.

 Pakistan – Türkiye Dostluk Derneği  Başkanı ve Van Milletvekllili Sayın Burhan Kayatürk, Pakistan Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kırşehir Birlikleri Federasyon Başkanı Hilmi Gökçınar Pakistan Evi’nin  açılışında hazır bulundular. Pakistan kültürüne özgü çok sayıda kitap, tekstil ürünleri, geleneksel elyapımı  ürünler, elbise, kamyon sanatının örnekleri ve Pakistan- Türkiye ilişklerini yansıtan fotoğraflar, turistik malzemeler  6 Temmuz 2015 tarihine kadar sergilenmeye devam edecek.

 Program sırasında Pakistan Büyükelçilsi Sayın Sohail Mahmood, Keçiören Belediye Başkanı Sayın Mustafa Ak’a geleneksel bir Pakistan kostümü sundu. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak programın geri kalan bölümünde Pakistan kostümünü üzerinden çıkarmadı. Büyükelçii Sohail Mahmood yaptığı konuşmada Pakistan – Türkiye ilişkilerinin özel bir doğası olduğunu vurguladı ve her iki ülkenin başarılı nesilleri aracılığı ile beslenen iki ülke arasındaki bu sonsuz bağların öneminin altını çizdi. İkili kültürel işbirliğinin ve İki ülke halkları arasındaki alışverişin desteklenmesinin,  iki ülkenin hükümetlerinin önceliği olduğunu belirtti. Büyükellçi Sohail Mahmood konuşmasında önce Türkiye’ye daha sonrada Keçiören Belediye bşkanı Sayın Mustafa Ak’a , 2014 Aralık ayında Pakistan’da meydana gelen hain terör  saldırısında  şehit olan Peşaver  Askeri Okulu öğrencileri ve okul personelinin anısına ağaç dikmelerinden dolayı teşekkürlerini sundu.  “Türk halkı Gösterdiği bu dayanışma  ile, 190 milyon Pakistanlı ‘nın kalbinde kalıcı bir yere sahip olmuştur.” Dedi.
Sayın Burhan Kayatürk ise konuşmasında , Pakistan’ın ünlü mili şairi Allama Muhammad Iqbal’in çalışmalarına değinerek, Pakistan ile Türkiye arasındaki uzun süreli ilişikilere atıfta bulundu ve iki ülke halkları arasındaki sevgi ve yakınlığın öneminin altını çizdi. Alt-kıta müslümanlarının, Türk Kurtuluş Savaşında ,Türk Millteine vermiş olduğu desteğe atıfta bulundu.
 Keçiören Belediye Başkanı Ak ise konuşmasında, Keçiren Belediyesi’nin düznelediği uluslarası etkinliklerin önemini vurguladı ve dost ülkeleri dahs da yakınlaştırdığını belirtti. Bu yıl 6.sı düzenlenen etkinliğe Pakistan’ın katılımından dolayı özel bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

 Etkinliğin sonunda, Pakistan Büyükelçiliği  Okulu öğrencileri ve Ankara’nın çeşitli Üniversitelerinde eğitim görmekte  olan Pakistan’lı öğrenciler kültürel bir gösteri yapıldı. Gösteride Pakistan’ın dört eyaletine ait zengin ve çeşitli  kültürel figürlere yer verildi. İzleyiciler öğrencilerin bu  büyüleyici gösterisini kalpten alkışladılar. Pakistan Standında bulunan Volkswagen Beetle ise etkinliğin diğer bir parçasıydı. Pakistan kamyon boyama sanatının bir örneğini yansıtan Volkswagen Beetle araba ile her yaşatan ziyaretçi büyük bir hevesle fotoğraf çektirdi. Pakistan Standında , bayan ziyaretçilerin ise  kına uygulaması yapıldı

No comments:

Post a Comment