Ankara’da gerçekleşen Pakistan Mango Festivali çok sayıda davetliyi cezp etti



ANAKRA, 29 Ağustos 2015: Çok sayıda Türk, Cuma akşamı Pakistan Rezidansında gerçekleşen festivalde, Pakistan’dan taze olarak gelen mangolardan yapılmış olan çok çeşitli mangolu yemek ve içecekleri deneyerek, mango aroması ilk elden ile tanıştı. Misafirler aynı zamanda, seçkin Pakistan müzikleri eşliğinde, Pakistan mutfağından farklı tatların keyfini çıkardılar.

Festivale, politikadan önemli isimler, yiyecek içecek endüstrisinin temsilcileri, gıda ithalatçıları, diplomatlar ve medya temsilcileri katıldı. “Meyvelerin Kralı” Mango hakkında misafirlere kısa bir bilgi veren Büyükelçi Sohail Mahmood, konuşmasında “Pakistan Mangoları Türkiye’de çok iyi bilinir, ancak mango sevenlerin düzenli olarak tüketebilmesi için piyasada bulunmamaktadır. Pakistan mangosunun Türkiye’de daha popüler olması ve Türkiye’de en kolay şekilde  pazarlanması için çaba gösteriyoruz” dedi.

Büyükelçi Sohail Mahmood, Pakistan’da 100’ün üzerinde yüksek  kalite mango bulunduğu ve Pakistan’ın dünyanın 5. büyük  mango üreten  ve 6. büyük mango ihracatı yapan  ülkesi  olduğunu  bildirdi.

Festivalin onur konuğu Pakistan-Türk Kültür Derneği Başkanı ve Milletvekili Sayın Burhan Kayatürk oldu. Sayın Burhan Kayatürk konuşmasında, Pakistan mangosunun özel lezzetinden bahsetti ve Pakistan’ın dünyanın 5. Büyük mango üreten ülkesi olduğunu,  ancak Pakistan mangosunun lezzet olarak dünyanın bir numarası olduğunu belirtti.”Pakistan Mangosunu tatmış bir kimse mangonun tadını ve özel aromasını unutamaz” dedi. Türk girişimcileri bir sonraki mango mevsiminde Pakistan mangosunu ithal etmeleri için teşvik etti. 

Festival Pakistan Ankara Büyükelçiliği tarafından, Pakistan Ticareti Geliştirme Kurumu(TDAP) ve Swissotel Ankara işbirliği ile gerçekleştirildi. Festivalde, mango dondurması, mango suflesi, mangolu köpük, mangolu tart ve cheese cake, puding, mangolu salata, mangolu sütlü ve ayranlı içecek gibi   çok çeşitli mango lezzetleri ikram edildi.

Pakistan 40’dan fazla ülkeye mango ihracatı yapmaktadır. Bu ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri, çok sayıda AB’ye üye ülke, Orta Doğu ve Yakın Doğu bulunmaktadır. Ayrıca, Japonya, Kore ve Avustralya da Pakistan mangosunun ihraç edildiği yeni pazarlardır.

Daha fazlz fotoğraf icin https://goo.gl/bvENjx





No comments:

Post a Comment