“Pakistan`in Renkleri – Turkler’in Gozu ile Bakis" baslikli fotograf sergisi

ANKARA 15 Agustos 2015: “Pakistan`in Renkleri – Turkler’in Gozu  ile Bakis" baslikli fotograf sergisi Cuma aksami  Ankara`da acildi. Pakistan Ankara  Buyukelciligi, Pakistan’in 69. Bagimsizlik gunu kutlamalari cercevesinde. Ankara Buyuksehir Belediyesi  isbirligi ile bir sergi duzenledi.
Fotograf sergisinin acilisini onur konugu olarak sergiye katilan Turkiye Isbirligi ve Koordinasyon  Ajansi (TIKA ) Baskani Sayin Serdar CAM yapti.
Sergi acilisina Pakistan Turk Dostluk Dernegi  Baskani Sayin Burhan KAYATURK ,  Avrupa Birligi Bakanligi Mustesari Sayin Rauf Engin Soysal ‘in da aralarinda bulundugu cok sayida ust duzey katilimcinin yanisira,  Ankara`da bulunan Pakistan vatandaslari ve halk katilidi. Ayrica, Turkiye Cumhuriyeti Disisleri Bakanligi ,  Kultur ve Turizm Bakanligi ve Diplomatik Misyonlarin temsilcileri  de sergi acilisinda hazir bulundu.Acilis toreninde misafirlere hitap eden Serdar CAM, TIKA`nin  Pakistan ile ekonomik vekulturel  baglari arttirmada  onemli rol oynadigini belirtti. Serdar CAM, ayrica, sergiye katilan sanatcilari, Pakistan’i Turkiye’ye tanitimadaki ustun cabalarindan dolayi tebrik etti.
Pakistan Buyukelcisi Sohail Mahmood ise konusmasinda , Pakistan ve  Turkiye arasindaki iliskilerin ozel bir dogasi olduguna degindi . Politik ve ekonomik alandaki iliskileri pekistirmenin yanisira,ikili kulturel ve isbirligini ve iki ulke halkilari arasindaki alisverisi arttirmanin oncelikli oldugunu belirtti.
Sergide gosterimde olan fotograflari degerlendiren Buyukelci Sohail Mahmood, fotografcilarin arastirmaci bir gozle Pakistan ile ilgili onemli fotograflar cektiklerini belritti. Sanatcilarin, Pakistan’in dogal guzelliklerini , insanlarin coskusunu , kulturun cesitliligi ve zenginligini yansittigini dile getirdi.’ ‘Sanatsal calismalar Pakistan’in bircok yonunu yansitmaktadir. Bu calismalari medya bazen basmakalip olarak degerlendirmistir ‘ dedi.
100 fotograftan olusan sergide, TRT yapimcisi Sayin Veli Ucmaz, Anadolu Ajansi muhabiri Sayin Ahmet Erkan, K-2 derecesi almis ve Pakistan’da bircok zirveye tirmanmis  milli dagci Sayin Tunc FINDIK, moda ve kultur fotografcisi Mehmet OKUTAN, Prag Buyukelciligi Mustesari ve Turkiye’nin eski Karaci Baskonsolosu Sayin Fethi ETEM’in fotograflari sergilenmektedir. Ayrica  sergi alaninda bulunan ekranlardan Levent Recep OZTURK’un hazirlamis oldugu kisa belgesel  de yayinlanmaktadir
Sergi, Ankara Kizilay ‘da bulunan Metro Sanat Galerisin’de 21 Agustos tarhine kadar devam edecek.
Daha fazlz fotograf icin link https://goo.gl/mvWIlI

No comments:

Post a Comment