Pakistan’ın Bağımsızlık Günü, Ankara Kutlamaları


ANKARA, 14 Ağustos 2015: Pakistan’ın 69.uncu Bağımsızlık günü her yıl olduğu gibi bu yıl da Ankara’da çoşkuyla kutlandı. Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood, Ankara’da yaşamakta olan  Pakistan halkı, öğrenciler ve Büyükelçilik çalışanları huzurunda Pakistan bayrağını, Pakistan milli marşı eşliğinde göndere çekti.

Ankara’daki Pakistan Büyükelçiliği Okulu’nun (PSEIG) öğrencileri milli marş ve milli şarkıları içeren özel bir gösteri sergilediler. Daha sonra Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ından gelen kutlama mesajları okundu.

Pakistan Cumhurbaşkan’ı Mamnoon Hussain ilettiği mesajda, Pakistan halkı güçlü azmiyle bütün zorluklarla yüzleşmiştir. Cumhurbaşkan’ı  Pakistan’ın ekonomik alandaa ilerlemesiyle  sonuçlanan sağduyulu ekonomik ilkelerine değindi. Cumhurbaşkan’ı  Pakistan’ın kurucularının hayallerini  unutmamak  için milletin uyum içinde bütün olarak çalışması gerektiğini belirtti.

Pakistan Başbakanı; Muhammed Navaz Şerif, mesajında aynı zamanda Doğu’nun Şair’i olarak da bilinen Quaid Azam Allama Muhammed İkbal’in, Güney Asya’da yaşayan Müslümanlarla, her daim özgürlük ve bağımsızlık  hayali  kurduğunu belirtti. Milletin kurucusu olan Muhammed Ali Cinnah, bu hayali alıp dinamik bir hareketlenme sonucu gerçekleştirdi. Pakistan’ın terörizmin kökünü kurutma konusunda tamamen kendisini adadığını ve Zarb-e-Azb olarak bilinen ve iyi sonuçlar veren operasyona değindi. Pakistan halkını daha güçlü ve zengin bir hale getirmek için, kalkınma ilkesini her daim göz önünde bulundurarak, inanç, birlik, disiplin ve uyum halinde çabalamaya devam etmesi için teşvik etti.

Daha sonra, etrafı Pakistanlı çocuklar tarafından kuşatılan Bağımsızlık Günü pastasını Sayın Büyükelçi Sohail Mahmood kesti. Sn. Büyükelçi 14 Agustos’un anlam ve öneminden yanı sıra, (Quaid) tarafından öngörülmüş olduğu gibi Pakistan’ın kuruluşunda olan çabalardan, ülkenin güçlü, demokratik olarak işleyen bir refah devleti haline gelmesi için katedilen yollardan bahsetti. Ayrıca, Zarb-e-Azab operasyonunun daha güvenli bir Pakistan oluşturulmasında olan milli çabalar ve başarılardan bahsetti.

Büyükelçi Sohail Mahmood, aynı zamanda dinleyicilere Türkiye-Pakistan güncel ilişkilerinden  kısaca bahsederek, her iki liderlerinin güçlü  bir stratejik ortaklık kurma konusunda sözverdiklerini belirtti. Bu bağlamda, Pakistan-Türkiye arasında imzalanacak olan  Serbest Ticaret Antlaşması’na atıfta bulundu ve ilk görüşmelerin çok yakında gerçekleşeceğini  dile getirdi. Büyükelçi Sohail Mahmood aynı zamanda iki ülke halkı arasındaki alışverişin arttırılmasının önemini vurguladı.


Aynı gün içerisinde akşamın ilerleyen saatlerinde, iki ülke arasındaki kültürel işbirliğinin  bir parçası olarak ‘Pakistan’ın Renkleri - Türklerin Gözünden’ isimli fotoğraf sergisinin açılışı.

Daha fazla fotograf icon https://goo.gl/hG7m40

No comments:

Post a Comment