Senatör Iqbal Zafar Jhagra Ankara’da Ak Parti Kongresi’ne katıldı.

ANKARA,12 Eylül 2015: Pakistan Müslüman Ligi Genel Sekreteri Senatör Iqbal Zafar Jhagra(N) Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bugün gerçekleşen Parti 5. Olağan Kongresine katıldı.

Iqbal Zafar Jhagra, Pakistan Başbakanı Muhammad Nawaz Sharif’in  talimatı ile Türkiye’de bulunuyor ve  Ak Parti Kongresinde  Başbakan Nawaz Sharif’i  temsil etmek üzere kongreye katıldı. Ak Parti Kongresi, Türkiye ‘de 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçimleri öncesinde gerçekleştirildi.


Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ile kongrede görüşen Senator Iqbal Zafar Jhagra, Başbakan Davutoğlu’na, Başbakan Nawaz Shaif’in selamlarını, iyi dileklerini iletti ve Pakistan Başbakanı’nın gelecek seçimlerde Başbakan Davutoğlu’na başarılar dilediğini ifade etti. Senatör Jhagra,  iki ülke arasındaki mükemmel düzeydeki siyasi ilişkilerin, güçlü ekonomik ilişkilere de dönüştürüleceğinin sözünü verdi. Senatör Jhagra, ayrıca, özellikle ticaret, yatırım alanında,  kültürel ilişkiler, öğrenci değişimleri ve halklar arası etkileşimin de arttırılması gerektiğinin önemini vurguladı.


Başbakan Davutoğlu, Ak Parti Kongresine katılımından dolayı  Senatör Jhagra’ya teşekkür etti ve Başbakan Nawaz Sharif’e en içten selamlarını iletmesini istedi. Başbakan Davutoğlu da iki ülke arasındaki benzersiz  ilişkilerin altını çizdi ve iki ülkenin beraber kederlenip, neşelendiğini vurguladı. Senatör Jhagra gibi Başbakan Davutoğlu da, ikili ekonomik ilişkileri  daha da yoğunlaştırma ve her alanda işbirliği yapma sözü verdi. Görüşme sırasında Başbakan’ın eşi Dr. Sare Davutoğlu da bulundu. Kongre sırasında Başbakan Nawaz Sharif’in Davutoğlu’na gönderdiği iyi dilek ve başarı mesajı kongre delegelerine okundu ve mesaj coşkuyla karşılandı.

Senatör Jhagra, kongrede, aralarında AK Parti  Dışilişkiler Başkan Yardımcısı Sayın Yasin Aktay, eski Dışişleri  Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve Pakistan – Türk Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Sayın Burhan Kayatürk’ün de bulunduğu çok sayıda AK Parti yönetici ile temaslarda bulundu.

Senatör Jhagra, KKTC Başbakanı Sayın Ömer Kalyoncu’nun da aralarında bulunduğu  çok sayıda yabancı liderle de kongrede görüştü.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti 5. Olağan Kongresinde, Ak Parti Genel Başkanlığı’na yeniden seçildi.

No comments:

Post a Comment