Pakistan Büyükelçisi , Ankara’da kutlanan Pakistan’ın 50.Savunma Günü’de bir konuşma yaptı

Konuşmama, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da meydana gelen terör saldırısında değerli hayatlarını kaybetmiş olanlar için Türk hükümetine tekrar en içten başsağlığı dilekleyerek başlamak isterim. Şehitlere Allah’tan rahmet ve yaralananlara acil şifa diliyorum.
Pakistan her zaman olduğu gibi Türkiye ile güçlü bir dayanışma içinde olacaktır.

Öncelikle siz değerli misafilerimizi en içten duygularımla selamlıyorum.
50. Pakistan Savunma Günü için düzenlediğimiz resepsiyonumuza hepiniz hoşgeldiniz.  Bu önemli günümüze katılmanızdan dolayı büyük onur duyduk.

Savunma günü heryıl, ağır saldıralara maaruz kalmış anavatanlarını savunmak için büyük kahramanlık göstermiş olan  Pakistan Silahlı Kuvvetlerine duymuş olduğumuz minnetin bir ifadesi olarak kutlanmaktadır.

6 Eylül 1965 tarihinde Pakistan Devleti çok önemli bir tehlike  ile karşıkarşıya kaldı.
Ancak, Yüce Allah’ın yardımıyla, Pakistan’ın kahramanları büyük güç ve karalılıkla bu saldırı planlarını en etkili şekilde  bertaraf etti.

17 gün süren büyük mücadele sonunda  kara, hava ve deniz kuvvetleri sayıca çok fazla olan düşman kuvvetlerine karşı başarıya ulaştı.
Kahraman silahlı kuvvetlerimizin göstermiş olduğu en üst düzey cesaret, kahramanlık ve fedakarlık ve milletin vermiş olduğu kesintisiz destek ile bu başarıya ulaşıldı.

Bu tarihten itibaren,Paksitan Silahlı Kuvvetleri, ülkenin milli bütünlüğünü her türlü iç ya da dış tehdite karşı, her zaman başarılı bir şekilde savunmaya devam etmiştir. 
Sihalı kuvvetlerimiz olası tüm koşullara karşı en üst düzeyde ve profesyonelce her zaman mücadeleye hazır olmuştur.

Günümüzde ise, Paksitan Silahlı Kuvvetleri, terörizm ve aşırıcılğın  güçleri işe sayısız mücadele yapmaktadır. Bu belanın ortadan kaldırılması amacıyla düzenlenen Zar-e- Azb operasyonu ile çok etkili sonuçlar elde edilmiştir.

Pakistan Silahlı Kuvvetleri, güvenliği  sağlamanın yanısıra, doğal afetlerin yıkıcı sonuçları ile mücadele eden milletimize destek olmaktadır.
Büyük yıkımla sonuçlanmış olan 2005 depreminde, 2010 yılında meydana gelen sel felaketinde hayat kurtarma, iyileştirme, rehabilitasyon ve yeniden yapılandırma çalışmalarında vermiş  oldukları hizmet oldukça önemlidir.

Paksitan Silahlı kuvvetleri uluslararası barışa ve güvenliğe yapmış oldukları katkıdan dolayı milleti gururlandırmaktadır. 55 yılı aşkın bir süredir, Pakistan 40 ‘ın üzerinde BM barış-koruma operasyonunda bulunmuş, operasyonlarda 150.000’nin üzerinde iyi eğitimli ve becerili bir barışkaruyucu ve  142 büyük birlikle  üst düzey  mücadele göstermiştir.

İkili ilişkiler düzeyinde ise, Pakistan ve Türkiye arasındaki savunma işbirliğinin  gelişmeye  devam ediyor olması memnuniyet vericidir.

Geçtiğimiz hafta, Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Raheel Sharif Ankara’da üst düzey asker ve siyasilerle görüşmeler yapış, iki ülke hava kuvvetleri Pakistan semalarında ortak bir tatbikat düzenlemiştir.

Her iki taraf da bu ikli işbirliğini  daha da arttırmak,  iki ülkenin çıkarları,  bölgedeki barış ve istikrar için yeni yollar açmak üzere mutabık kalmıştır.


Hiç şüphe yok ki, iki ülkenin  birbirlerine destek verme geleneği zaman içinde  katlanarak artacaktır. Katılımınızdan dolayı teşekkürlerimi sunar, güzel bir akşam geçirmenizi dilerim.

No comments:

Post a Comment