Pakistan Cumhurbaşkanı Türk Deniz Kuvvetleri Komutanını en yüksek derecedeki askeri nişanla ödüllendirdi

Pakistan Cumhurbaşkanı Sayın Mamnoon Hussain Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Bülent Bostanoğlu'nu Aiwan-e-Sadr, Islamabad'da 16 Şubat 2016'da düzenlenen özel törende Nishan-i-Imtiaz (Askeri) Nişanıyla onurlandırdı.  
 
Cumhurbaşkanı, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Bulent Bostanoğlu'na iki ülke arasındaki stratejik işbirliğini geliştirmek amacıyla Pakistan ve Türkiye donanmaları arasındaki ilişkileri derinleştirmekte ve güçlendirmekte yaptığı olağanüstü hizmetler ve katkılar için bu nişanı taktı.  
 
Bu özel ödül törenine Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Mohammad Zakaullah, Türkiye'nin Pakistan Büyükelçisi, Savunma Bakanı ve kıdemli sivil ve askeri yöneticiler katıldı.
 
Daha sonra, Amiral Bulent Bostanoğlu Cumhurbaşkanı Mamnoon Hussain'i ziyaret etti ve karşılıklı çıkarlarla ilgili konuları tartıştılar.  Cumhurbaşkanı Türk Deniz Kuvvetleri Komutanını Nishan-i-Imtiaz (M) nişanını aldığı için kutladı ve iki kardeş ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek için yaptığı hizmetleri övdü.
 
Cumhurbaşkanı Mamnoon Hussain Pakistan ve Türkiye halklarının ortak dini, kültürel ve tarihi yakınlıklarına dayalı olarak güçlü kardeşlik duygularıyla birbirine bağlı olduğunu söyledi.  Cumhurbaşkanı Türkiye'nin Afganistan'da barış ve istikrar getirmek için oynadığı yapıcı rolden ve gösterdiği çabalardan övgüyle söz etti.  
Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Bülent  Bostanoğlu kendisini NI (M) nişanına layık gördükleri için Cumhurbaşkanına ve Pakistan Hükümetine teşekkür etti ve iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin gelecekte daha yükseklere açılmasını umut ettiğini ifade etti.

No comments:

Post a Comment