Pakistanlı sanatçıların eserleri İstanbul Resim Sergisinde sergilendi

ANKARA, 22 Şubat 2016: 5 Pakistanlı sanatçının resimleri İstanbul'daki Yunus Emre Kültür Merkezinde (Çetin Emeç Sanat Galerisi) 15-20 Şubat 2016 tarihlerinde bir Grup Sergisinde sergilendi.
 
Başlığı "Dünya Sanatında Kardeşlik ve Estetik" olan serginin küratörlüğünü Türk sanatçı Reyhani Akan yaparken minyatürcü Sabriye Şeker proje yöneticisiydi.
 
Pakistan'dan Ayesha Durrani, Anas Ghauri, Iram Zia Raja, Rahim Baloch ve Anam Bhatti tarafından yapılan sanat eserleri sergiye dahil edildi.
 
Türkiye, Avustralya, Bangladeş, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Almanya, Hindistan, Endonezya, Kosova, Pakistan, Uruguay ve ABD'den gelen 30 sanatçının yaptığı toplam 90 resim grup sergisinin örneklerini oluşturdu.
 
Serginin odak noktasını açıklayan küratör Reyhani Akan "katılan sanatçıların tarihi, politik, dinsel, folklorik, mitolojik, yerel, evrensel, kahramanlık, destansı, ikonik ve ruhsal temaları figüratif, soyut veya deneysel yöntemlerle resmettiklerini" söyledi.
 
Kendisi "Bu sanatçılar artistik mirastan ilham alarak yeni ufuklara erişmeye çalışıyorlar ve farklı medeniyetler arasında bir köprü inşa ederek ortak bir gelecek oluşturmanın yollarını gösteriyorlar," diye sözlerine devam etti.  
 
Sergi üzerinde yorumlar yapan Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Sohail Mahmood sergiyi organize edenlerin sanatçılar arasındaki etkileşimi güçlendirmek için övgüye değer bir girişimde bulunduklarını ve daha geniş kültürel işbirliğini böylece zenginleştirdiklerini söyledi.
 
Büyükelçi Sohail gelişen ve büyüyen politik ve ekonomik işbirliğiyle beraber sanatçıların ortak bağlarının ve Pakistan ve Türkiye arasındaki kişilerarası değişimlerin de daha yüksek düzeylere erişmesi yönündeki umudunu da ifade etti.

No comments:

Post a Comment