Pakistan Milli Günü Türkiye'de Kutlandı


ANKARA: 23 Mart 2016:   Ankara'daki Pakistan Büyükelçiliği "Pakistan Milli Gününü" bugün burada etkileyici bir törenle kutladı.  Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Sayın Sohail Mahmood Pakistan Milli Marşı eşliğinde Pakistan bayrağını Pakistan topluluğunun, Türk Üniversitelerinde okuyan Pakistanlı öğrencilerin ve Büyükelçilik çalışanları ve ailelerinin huzurunda göndere çekti.  Pakistan Cumhurbaşkanının ve Başbakanının mesajları törende okundu.

Pakistan Cumhurbaşkanı Sayın Mamnoon Hussain mesajında 23 Mart'ta dürüstlükleri, bilgelikleri ve eşsiz fedakarlıklarıyla milleti birleştirerek Pakistan'ın kurulmasını sağlayan Milletin Atası ve diğer Özgürlük Hareketi liderlerine şükranlarımızı sunduğumuzu belirtti.  Pakistan uzun süren bir demokratik mücadele sonucunda varlığına kavuştu ve şimdi istikrarı ve gelişmesinin anahtarı demokraside yatmaktadır.

Pakistan Başbakanı Sayın Muhammad Nawaz Sharif mesajında milletinin Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah'ın ilham verici liderliği sonucunda 23 Mart 1940'da uygulanan Pakistan Kararının 76. Yıldönümünü kutladığını söyledi.  Bu rüya Pakistan'ın bağımsız bir ülke olarak kurulmasıyla gerçekleşti. Bütün mücadele sosyal adalet ve eşitlik prensiplerinin vatandaşların dini inançlarına ve kültürel değerlerine uygun olarak barışı, hoşgörüyü ve refahı sağlamak için bir araya geleceği bir devlet içindi.  “Bugün, gelecek nesiller için bu ülkeyi korumak ve yaşatmak için kararlı şekilde duruyoruz."  Başbakan tüm zorluklarla yüzleşmek için azimliydi ve İslam öğretisinde gösterildiği gibi Pakistan'ın her vatandaşı için eşitliği, özgürlüğü ve sosyal adaleti sağlamak için olan bağlılığını yeniden ifade etti.

Büyükelçi Sohail Mahmood konuşmasında Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah'ın ilham veren liderliği altında Pakistan için yapılan yiğitçe mücadeleyi hatırlattı.  Misafirleri Pakistan-Türkiye ilişkilerindeki son gelişmeler hakkında bilgilendirdikten sonra ikili ticareti ve yatırımları geliştirmek için atılan adımların altını çizdi.  Pakistan ve Türkiye'nin Türkiye Ekonomi Bakanı Sayın Mustafa ELİTAŞ'ın ziyareti sırasında İslamabad'da 22 Mart 2016'da kapsamlı bir Serbest Ticaret Anlaşması için (FTA) bir "Çerçeve Anlaşmasını" imzalamış olduğunu bildirdi.  Bir kez sonuçlandırıldığında, FTA'nın daha ileri ticari bağlar için yeni bir dönemi açacağını ekledi.

Ankara'daki Pakistan Büyükelçilik Okulu (PEISG) öğrencileri milli şarkılar söylediler.  Daha sonra, Büyükelçi PEISG tarafından organize edilen ve "Pakistan'ın Renkleri" üzerine düzenlenmiş bir resim yarışmasının kazananlarına ödüllerini verdi.  


Bu akşam Türk liderlerinin, parlamenterlerinin, sivil toplumun, medyanın ve Pakistan topluluğu üyelerinin davet edildiği bir resepsiyon verilecektir.  Bununla eş zamanlı olarak bir Pakistan Yemekleri Mutfağı olayı da başlatılacak ve haftanın geri kalanında devam edecektir.
Daha fazla fotograf link https://goo.gl/C0F7x3

No comments:

Post a Comment