Pakistan Ankara Büyükelçisi teröre karşı, Türkiye'ye destek mesajları verdi 06 Nisan 2016

Pakistan Ankara Büyükelçisi teröre karşı, Türkiye'ye destek mesajları verdi

Pakistan Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood küresel çapta terör faaliyetlerine karşı birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Kanal A'da yayınlanan Fatin Dağıstanlı'nın sunduğu 'Türkiye'nin Seçimi' programına Pakistan Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood, Gazeteci-yazar Bülent Erandaç ve Ahmet Tezcan konuk oldu. Programda Pakistan - Türkiye ilişkileri, küresel çapta teröre karşı alınan önlemler konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.
Pakistan - Türk firmaları iş birliği içerisinde...
Mahmood, ''Enerji güvenliği şu an bütün ülkeler için temel bir hedef durumunda. Her iki ülkenin de büyüyen ekonomileri var. Bu ekonomiler için optimum düzeyde enerji gerekli durumda. Pakistan bu konuda kendine düşeni gerek hidroelektrik santrallerinden, kömür tesislerinden diğer olanaklardan elde etmeye çalışıyor. Dışarıdan şu an doğalgaz ithal etmekle birlikte doğalgazımızı da kendimiz üretmek için Türk firmalarıyla da önemli projeler yürütüyoruz. Mükemmel politik ilişkilerimiz de ve diğer konular da Türkiye ile ortak çalışarak bu sorunların üstesinden gelebiliriz'' dedi.
"Türkiye ve Pakistan birbirinin ortağı ve kardeşidir"
Türkiye - Pakistan kardeşliğine vurgu yapan Mahmood, ''Hem kendi bölgelerimizde hem de müslüman dünyası içerisinde çok zor dönemlerden geçmekteyiz. Sadece çevremizdeki güvenlik tehditleri değil, sınırlarımız da bir güvenlik tehdidi mevcut. Bir devletin istikrarı ve ekonomik gelişmesi tehdit altına girdiğinde o devlet bir şeyler yapmalıdır. Terörizm belasıyla 30 yıldır uğraşıyoruz. Terörizm'i çözmek için bir çok değişik yol denedik. Ümit ediyoruz ki bu işi başaracağız ve terörizme karşı galip geleceğiz. 
Pakistan ve Türkiye arasında benzer güçlükleri yaşıyoruz ve çözüm konusunda benzer stratejiler geliştiriyoruz. Olayın farklılıklarına da bakmak gerekir. Her bir durum kendi dinamiklerine sahiptir. Türkiye ve Pakistan birbirinin ortağı ve kardeşidir. İleriye dönük baktığımızda birbirimizin hatalarını yapmama konusunda  da destek sağlıyoruz. Daha iyi bir barış, istikrar ve ekonomik gelişme olacaktır'' şeklinde konuştu.
"Pakistan'ın 5 ana ağırlığı, parametresi var"
Erandaç ise Pakistan'ın 5 önemli parametresine vurgu yaparak, ''Pakistan'ın 5 ana ağırlığı, parametresi var. Birincisi biz nasıl PKK ile uğraşıyorsak ve inşallah bitireceksek Pakistan'da El Kaide, Talibanların (islam düşmanı örgütlerin) kökünü kazıyacaktır. 
Pakistan'ın 2. özelliği Hint okyanusuna açılan bir coğrafya olmasıdır. Bunun dışında Türkiye, Pakistan gibi kardeş ülkeler atom bombasına sahibiz. Dikkat edilmesi lazım. 
4. parametre de Keşmir meselesinde Keşmir Pakistan'ındır. Bu dava Pakistan kadar Türkiye'nin de davasıdır. Hindistan bir gün Keşmir'i bırakmak zorunda kalacaktır. 
Son olarak ise yüzyılın olayı olan Müslüman 40 ülkenin bir araya gelmesiyle bir İslam Ordusu oluşturuldu. İslam ordusu Batı'nın nefesini kesti. Kesmeye de devam edecektir'' ifadelerini kullandı.
KANALAHABER.COM / ÖZEL İÇERİK


http://www.kanalahaber.com/haber/dunya/pakistan-ankara-buyukelcisi-terore-karsi-turkiyeye-destek-mesajlari-verdi-294516/

No comments:

Post a Comment