İstanbul'da “Pakistan Günü” resepsiyonu düzenlendi

İSTANBUL: 20 Mayıs 2016: Pakistan Milli Günü kutlamalarının bir parçası olarak Pakistan'ın İstanbul Başkonsolosu Dr. Yusuf Junaid'in ev sahipliğini yaptığı resepsiyona çok sayıda saygıdeğer konuk geldi.  İstanbul Vali Yardımcısı, Beyoğlu Belediye Başkanı, Beşiktaş Belediye Başkanı, Kordiplomatik Üyeleri, Türk İşadamları ve Pakistan topluluğu olaya iştirak etti. 
Pakistan ekonomisi hakkında konukları bilgilendiren Dr. Yusuf Junaid, Başbakan Navaz Şerif'in liberal ve yatırım dostu politikaları aracılığıyla Pakistan ekonomisinin iyi geliştiğini ve GSMH büyümesinin %4'ün üzerinde olduğunu söyledi.  Kendisi Pakistan'ın döviz rezervlerinin tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu ve 21 milyar ABD Dolarını geçtiğini de ekledi.  Başlıca kredi derecelendirme kuruluşlarının ve Dünya Bankasının Pakistan'ı hızlı büyüyen bir ekonomi olarak gördüklerini belirtti.
Kardeşçe Pakistan-Türkiye ilişkilerine atıfta bulunan Başkonsolos, son birkaç yıl içerisinde özellikle ekonomi sektöründe iki ülke arasında daha büyük işbirliği görüldüğünü söyledi.  Albayrak, Coca-Cola İçecek, Zorlu Enerji ve diğerlerinin yaptığı Türk yatırımları Pakistan'da açıkça görülmektedir.  Kendisi ayrıca kapsamlı bir serbest Ticaret Anlaşması (FTA) üzerinde pazarlıkların devam ettiğini ve Pakistan ve Türkiye'nin bu görüşmelerin sonuçlandırılmasına doğru hızlı biçimde ilerlediğini ekledi.


Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkilerin arttırılmasına ve büyütülmesine belirgin olarak katkıda bulunmuş olan üç Türk vatandaşının onurlandırılması geleneği sürdürülerek Sayın Beyti Güler - Beyti restoranlarının sahibi ve toplumda iyi tanınan bir kişi, Sayın Murat Yalçıntaş - önde gelen bir iş adamı ve Sayın Yağmur Özdemir - Zorlu Enerji'nin Genel Müdür Yardımcısı onurlandırıldı ve kabul gördü.

No comments:

Post a Comment