Pakistanlı hayırsever Istanbul'da Küresel Bağışçılar Forumunda ödül aldı


İSTANBUL, 27 MAYIS 2016: Tanınmış Pakistanlı hayırsever ve Taleem Vakfının Başkanı Dr. Zafar Iqbal Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresinin himayesinde düzenlenen iki yılda bir yapılan Küresel Bağışçılar Forumu 2016 sırasında düzenlenen görkemli bir törende kuruluşu adına Küresel İyi Yönetim Ödülünü aldı. Malezya'nın Türkiye Büyükelçisi H.E. Dato' Amran Mohamed Zin Taleem Vakfını Pakistan'da eğitimi ön plana çıkaran küresel iyi yönetim uygulamaları geliştirdiği ve çıkardığı için bu ödüle layık gördü.  Ödül bayanların eğitimi kategorisinde verildi. 

İstanbul'da 25-26 Mayıs tarihleri arasında yapılan Küresel Bağışçılar Forumunun başkan yardımcıları Malezya First Lady'si H.E. Datin Paduka Seri Rismah Mansor ve HRH Dr. Shaikha Aisha Bint Faleh Al-Thani Katar'dı. Hükümetten, iş ve bağış sektörlerinden öne çıkan liderler, akademisyenler ve araştırmacılar, sosyal finans, SDG'ler üzerinde bağışların etkisi, dayanıklılık ve radikalleşme, diplomasi ve stratejik iletişim ve mülteci krizine bağışçı tepkiler gibi konuları ve meseleleri tartıştı.  İlk GDF İstanbul'da 2008'de yapılmıştı ve o zamanki Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlık yapmıştı.  GDF 2016 yeni önceliklerin belirlenmesini ve hayırseverliğin rolünün yeniden tanımlanmasını tartıştı, değişen bir küresel görünümde Müslüman Dünyasına odaklanarak.


Dr. Zafar Iqbal Taalem Vakfını kar amacı gütmeyen bir toplum destek kuruluşu olarak 1989'da kurdu.  Vakıf şimdi Pakistan'ın en uzak bölgelerinde eğitim veriyor.  Dr Zafar kamu sektöründe bir profesyoneldir ve hayırseverlikten özel sektör desteğine, şirket sektörü kolaylaştırma işlerine ve kamu sektörü hizmet teslimine kadar değişik roller ve deneyimlerde belirgin bir çeşitliliğe sahiptir.

No comments:

Post a Comment