Çok uluslu Anadolu Kartalı hava tatbikatına güçlü Pakistan katılımı

KONYA, 8 Haziran 2016: Pakistan Hava Kuvvetleri (PAF) Komutan Yardımcısı (Operasyonlar) Hava Mareşali Mujahid Anwar Khan Konya’de Türk Hava Kuvvetlerinin çok uluslu Anadolu Kartalı tatbikatına katıldı.

Konya’da 26 Mayıs’tan 10 Haziran’a kadar düzenlenen ve Türk Hava Kuvvetlerinin ev sahipliği yaptığı çok uluslu Anadolu Kartalı tatbikatına NATO, Pakistan, Suudi Arabistan, Azerbaycan, İtalya ve Hollanda hava kuvvetleri katılmaktadır.  Yedi ülkeden toplam 67 uçak ve 1200 personel tatbikata iştirak etmiştir.  Pakistan Hava Kuvvetleri (PAF) 6 F-16 savaş uçağı ve hava mürettebatları ve teknisyenlerini de içeren 90 personelle 10’uncu kez katılmaktadır.



Kendi başına bir F-16 jetiyle uçan Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı (Operasyonlar) PAF Hava Mareşali Mujahid Anwar Khan ve Türkiye’deki Pakistan Savunma Ataşesi Hava Tuğgeneral Ghumman Konya’da 7 Haziran 2016’daki Seçkin Ziyaretçiler Gününe katıldı.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanı, Suudi Krallığı Hava Kuvvetleri Komutanı, Azerbaycan’dan, İtalya’dan ve Hollanda’dan kıdemli yetkililer de çok uluslu Anadolu Kartalı tatbikatını izlediler.

Daha önce, Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood tatbikat alanını ziyaret etti ve tatbikata katılan Pakistanlı askeri personellerle buluştu.  Kendisi aynı zamanda Konya’daki Türk Hava Kuvvetleri Üs Komutanını da ziyaret etti.


PAF’ın Anadolu Kartalı tatbikatına katılımı Pakistan ve Türkiye arasında var olan işbirliğini daha da güçlendirecektir.  Her yıl Konya’da düzenlenen bu tatbikata Türk Hava Kuvvetleri ev sahipliği yapmaktadır ve birçok NATO ve Asya ülkesinin hava kuvvetleri tatbikata katılmaktadır.

No comments:

Post a Comment