Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefon etti

ANKARA, 1 Temmuz 2016: Pakistan Başbakanı Sayın Muhammad Nawaz Sharif Perşembe akşamı Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan'a telefon etti ve İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki intihar saldırılarını yeniden kınadığını söyledi.  Başbakan saldırılar sırasında kaybedilen hayatlar için en derin başsağlığı dileklerini iletti.

Başbakan Pakistan hükümetinin ve halkının Türk kardeşlerinin acısını paylaştığını ve bu kritik anda onlarla tam bir dayanışma içinde durduğunu söyledi.

Terörizme karşı savaşmaktaki kararlılığını yeniden teyit ederken, Nawaz Sharif günümüzde ciddi bir küresel mesele haline gelen terörizm belasını ortadan kaldırmak için uluslararası düzeyde birleşik ve iyi düşünülmüş çabaların yerine getirilmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Türk Cumhurbaşkanı bu çok önemli dönüm noktasında Başbakan'a Türkiye ile dayanışma isteklerini ifade ettiği için teşekkür etti ve Türkiye'nin bu sıkıntılı anlarda Pakistan hükümetinden ve halkından gelen desteğe değer verdiğini kaydetti.

Türkiye ile güçlü bir dayanışma gösterisi olarak, Pakistan Cumhurbaşkanı Sayın Mamnoon Hussain de aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefon etti ve Atatürk Havalimanı'ndaki alçakça terörist saldırıyı kınadı ve birçok değerli yaşamın kaybedilmesi üzerine kardeş Türkiye hükümeti ve halkına en derin samimiyetlerini ve başsağlığı dileklerini sundu.

President and Prime Minister of Pakistan telephone to President Erdogan

ANKARA, 1 July 2016: Prime Minister of Pakistan Mr. Muhammad Nawaz Sharif telephoned Turkish President Recep Tayyip Erdogan Thursday evening and reiterated his condemnation of the suicide blasts at Ataturk Airport in Istanbul. The Prime Minister conveyed his deepest condolences on the loss of precious lives during the attacks.
The Prime Minister said that the government and people of Pakistan share the grief of their Turkish brethren and stand in complete solidarity with them at this critical moment.
While reiterating his determination to fight the war against terrorism, Prime Minister Nawaz Sharif said that joint and well-thought-out efforts at international level are crucially required to eliminate the menace of terrorism which has become a serious global challenge now.
The Turkish President thanked the Prime Minister for expressing solidarity with Turkey at this critical juncture and said that Turkey values the support from the government and people of Pakistan at these disturbing moments.


As a show of strong solidarity with Turkey, President of Pakistan Mr. Mamnoon Hussain also telephoned President Recep Tayyip Erdogan, comdemning the despicable terrorist attack on Ataturk Airport and offering deepest sympathies and condolences to the fraternal government and people of Turkey over the loss of so many precious lives.

No comments:

Post a Comment