Pakistan Türkiye'nin Gaziantep ilindeki terörist saldırıyı şiddetle kınar ve kardeş Türkiye ile dayanışma isteklerini yeniden teyit eder.

Pakistan hükümeti ve halkı güneydoğudaki Gaziantep ilinde bir düğün törenini hedef alan Türkiye'deki en son terör saldırısı haberleri üzerine derinden yaralanmış ve acı duymuştur.  Raporlar en az 30 masum yaşamın kaybedildiğini ve 90'dan fazlasının yaralandığını belirtmektedir.  Bu kalpsizliğin ne kadar zalimce olduğu bir kutlamanın yasa dönüştürülmesinden bellidir.  
Pakistan bu alçakça terör hareketini mümkün olan en güçlü şekilde kınamaktadır.  Türkiye'nin kardeş halkına ve Hükümetine en içten samimiyetlerimizi ve başsağlığı dileklerimizi iletiriz.  Düşüncelerimiz ve dualarımız sevdiklerini kaybeden bütün insanlarla beraberdir.  Aynı zamanda yaralananların en kısa zamanda iyileşmesi için dua ediyoruz.
Gaziantep'teki bu terör saldırısı Van, Bitlis ve Elazığ'da en son meydana gelen terör olaylarının bir devamıdır.  Hiç şüphemiz yoktur ki Türkiye'de barışı, istikrarı ve iç huzuru bozmak isteyenler hiçbir zaman başarılı olamayacaktır.  İnancımız odur ki Türkiye'nin kardeş halkı kararlı istekleriyle ve sarsılmaz iradesiyle terörizm belasını kesin olarak defedecektir.
Kendi üzerinde düştüğü şekliyle, her zaman olduğu gibi Pakistan terörizme karşı cesur mücadelesini sürdürürken, barışı ve huzuru korurken ve ilerleme ve refah yolculuğunda sonuna kadar direnirken Türkiye ile ısrarlı bir şekilde dayanışmasını sürdürecektir.

Pakistan aynı zamanda tüm biçimleri ve ifade biçimleri ile terörizmi lanetlediğini yeniden teyit etmektedir.

İslamabad., 21 Ağustos 2016

No comments:

Post a Comment