Türk Meclis Başkanı Pakistan'a destekleri için teşekkür ediyor

Türk Meclis Başkanı Pakistan'a destekleri için teşekkür ediyor, 'iki ülkenin bir aile gibi olduğunu' söylüyor.  Mushahid Pakistan Parlamentosu kararlarının yazılı olduğu plaketi sunuyor, heyet Türk Parlamentosunda ayağa kalkıp çılgınca alkışlıyor.

ANKARA, 19 Ağustos: Pakistan tüm partiler parlamenter heyeti Türkiye parlamentosuyla dayanışma isteklerini ifade etmek için Senatör Mushahid Hussain liderliğinde Türk Parlamento Başkanı İsmail Kahraman tarafından Türk Parlamentosundaki ofisinde çok sıcak bir biçimde kabul edildi. 
Meclis Başkanı Pakistan Heyetini karşılamak için toplantı odasına girdiğinde 'Pakistan Zindabad' sloganını bağırarak söyledi ve Pakistan Heyetinin Lideri Senatör Mushahid Hussain'i sıcak bir şekilde kucakladı.

Kendisi Pakistanlı parlamenterlere Türk Parlamentosunun Senatosu ve Milli Meclisinin her ikisi de Türk demokrasisine destek olmak için oy birliğiyle destek kararlarını geçiren Pakistan Parlamentosunun bu destek ve dayanışma jestini hiçbir zaman unutamayacağını söyledi.  Meclis Başkanı 1965 yılındaki Hindistan-Pakistan Savaşı sırasında o zamanlar bir öğrenci lideriyken İstanbul'da 'Pakistan Zindabad' gösterisini kendisinin organize ettiğini söyledi. 

Senatör Mushahid Hussain 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Pakistan Parlamentosunun Türk parlamentosuyla dayanışma isteklerini ifade ettiğini belirtirken, hem Senatonun hem de Milli Meclisin kararlarının metinlerini içeren bir plaket takdim etti.  Senatör Mushahid Hussain 'Pakistan parlamentosu Meclis Başkanı F-16 uçakları tarafından bombalanırken bile binadan ayrılmayı reddeden ve bu sırada bir parlamento oturumunu yöneterek cesaret ve bağlılık gösteren parlamentoyu ve parlamenterleri selamlamaktadır' dedi. 

Daha sonra Pakistan heyeti Türkiye Büyük Millet Meclisinin ziyaretçiler salonuna götürüldü ve burada Meclis Başkanı Pakistan Heyetinin geldiğini Türk Parlamentosu üyelerine duyurdu ve onlar da heyeti çılgınca alkışladılar.

Pakistan Heyeti ayrıca 15 Temmuz gecesi Türk Parlamentosunun darbecilerin F-16'larıyla bombalanmış olan üç değişik yerini ziyaret etti.


Pakistan Heyeti aynı zamanda darbe girişiminde ölenler ve yaralananların anısına bombalanmış çeşitli yerlere çiçekler de bıraktı.  Darbe girişiminde yaklaşık 300 kişi ölmüştü.

No comments:

Post a Comment