4 Ekim 2016 ‘da açılışı yapılacak olan, Objektiften Pakistan ve Türkiye Renkleri Temalı Fotoğraf Sergisinin Açılış Töreninde Büyükelçi Sohail Mahmood’un yapacakları Konuşma

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş,
Ekselansları
Değerli  Konuklar,
Fotoğraf sergimizin açılış töreninde  sizleri aramızda görmekten  onur duyuyoruz.
Konuşmama başlamadan önce, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Sayın Şeref Ateş’ e bu organizasyondaki  mükemmel işbirlikleri  için en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
Ayrıca şuanda aramızda bulunan ve sıradışı çalışmalarını burada sergileyeceğimiz, Pakistan ‘ın önde gelen iki  fotoğraf sanatçılsı Sayın Gülraz Ghouri ve Sayın Faisal Rauf ‘a da hoşgeldiniz demek istiyorum.
Değerli  Misafirler,
Sergimizin teması-Objektiften Pakistan ve Türkiye Renkleri.
Türkiye ve Pakistan,  eşsiz doğal  güzelliklere, enerjik  toplumlara   ve zengin kültürlere sahip  iki renkli ülkedir. 
Gülraiz Ghouri ve Faisal Rauf iki ülkenin güzelliklerini  ve insanların çeşitliliğin,  keskin görüntülerinin  çarpıcı etkisiyle  sıradışı bir görsellikle anlatmışlardır.
Eminim ki, bu sergi, Pakistan ve Türkiye’nin  burada öne çıkarılmış olan mekanlarını  ve geleneklerini  henüz keşfetmemiş birçok insan için yeni bir pencere açacaktır.
Pakistan ve Türkiye’nin ortak tarih ve kültür ile oluşan beraberliği bu anlatının da en güçlü unsuru olmuştur.
Özel ilişkilerimizin siyasi ve ekonomik boyutunu beslediğimiz gibi, ikili kültürel işbirliğimizi de aynı şekilde derinleştirmeye odaklandık.
Bugünkü  sergi çok yönlü bağlarımızın,  halklararası boyutunun da güçlenmesi  için yapılmış  diğer bir çalışmadır.
Gelecek aylarda İnşallah Pakistan’da da müzik, edebiyat ve görsel sanat çalışmalarında artış  ve yarıtıcı gelişmeler  olacaktır.
Sözlerime son vermeden önce,  Sayın Gulraiz Ghouri ve Faisal Rauf’a ,Yunus Emre Enstitüsü’nde çalışan   tüm arkadaşlara,  CerModern’e , Pakistan Dışişleri Bakanlığı’na ve bu serginin yapılmasında emeği geçen diğer  kurumlara teşekkürlerimi sunarım.

Teşekkürler ve iyi eğlenceler. Yaşasın Pakistan – Türkiye Kardeşliği!

No comments:

Post a Comment